Ruhani: İran, Suriye halkı ve yönetiminin yanında olmaya devam edecek

  • 15 Aralık 2016
  • 1.077 kez görüntülendi.
Ruhani: İran, Suriye halkı ve yönetiminin yanında olmaya devam edecek

İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suriye ordusunun Halep’i teröristlerden kurtarmasını ve zaferlerini tebrik etti.

İran cumhurbaşkanı Ruhani, Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi ve bu görüşmede Ruhani, Suriye halkının Halep’te teröre karşı sağladığı zaferden dolayı kutlarken, bu zaferin, Suriye’nin tamamında terörü bertaraf etme açısından önemli bir adım olduğunu vurguladı ve İran’ın Suriye’ye bu yönde desteğini sürdüreceğini belirterek,Suriye halkının bu başarısının takdire şayan olduğunu ifade etti.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, İran’ın her zaman muhtelif alanlarda Suriye’ye desteğini sürdüreceğinin altını çizdi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ise; teröre karşı savaşında Suriye ve halkına desteğinden ve Suriye’nin en zor dönemlerinde İran’ı yanlarında görmelerinden dolayı İran halkı ve Cumhurbaşkanı Ruhani’ye şükranlarını ifade ederek bunu hiç bir zaman unutmayacaklarını söyledi.

Esad, İran Kızılay Kurumu’nun Halep kentine insani yardım çerçevesinde ilaç ve diğer dostane yardımlar konusunda teşekkürlerini bildirerek bizzat kendisinin İran Kızılay’ından uluslararası toplumun davetiyle mazlum halka yardım etmelerini istediğini söyledi.

Esad, İran İslam Cumhuriyeti’nin Halep ve Suriye halkına insani yardım ve ilaç göndermeye hazır olduğunu bildirmesine de teşekkür etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.