Ruhani: İran’da güvenlik ve huzur milli itimad ve insicamın sonucudur

  • 07 Nisan 2017
  • 1.136 kez görüntülendi.
Ruhani: İran’da güvenlik ve huzur milli itimad ve insicamın sonucudur

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’ın güvenlik, huzur ve sebat açısından tam manasıyla dünyada örnek gösterilen ülkelerden birine dönüştüğünü belirterek, ‘kuşkusuz milli güvenlik temini, İran halkı ve güvenlik birimlerinin fedakarlıkları sonucu olmuştur’ dedi.

Ruhani, dün Simnan eyaleti gençleri ve önde gelenleriyle bir araya geldiği oturumda, İran’da mevcut güvenlik ve huzurun  halkın milli vahdeti, insicamı ve geleceği olan güveninden kaynaklandığını söyledi.

Ruhani, İran halkının telaş, vahdet, insicam ve İslam inkılabı rehberinin yol göstericiliğinde sorunların üstesinden gelebileceğini  ve kalkınmış bir İran’a ulaşmak için  uygun yolda hareket edebileceğini gösterdiğini söyledi.

İran cumhurbaşkanı Ruhani, İran milletinin gelecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerde sandık başında yeni bir hamaset yaratacağını söyleyerek seçimlerin İran İslam Cumhuriyeti nizamının iftiharı olduğunu söyledi. Ruhani, ‘’Herkes seçimlerin temelde İran İslam Cumhuriyeti’nin kalıcılığı ve güçlenmesi için olduğunu bilmeli ve eğer seçimler olmasaydı İran bugünkü gücünü elde edemezdi’’ dedi.

Son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halkın yüzde 73’ünün seçimlere katılımına işaret eden Ruhani, ‘’Halk seçimlere katılmalarının onların kaderini tayin edeceğini düşündüğü takdirde daha çok seçime katılacaktır’’ dedi.

Halkın sandıklara güvendikleri takdirde sandıkların da halka güveneceğini ifade eden Ruhani, ‘’Halkın bu seneki cumhurbaşkanlığı seçimine katılımı geçen dönem ki seçimler ve hatta ondan daha büyük bir hamaset yaratacaktır’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.