Ruhani: İsrail bölgede terör ve savaşın başlıca etkenidir

  • 05 Mayıs 2016
  • 705 kez görüntülendi.
Ruhani: İsrail bölgede terör ve savaşın başlıca etkenidir

Ä°slami Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani, OrtadoÄŸu bölgesinde çoÄŸu savaÅŸ, terör ve güvensizliklerin kökünde Kudüs’ün iÅŸgalci Ä°srail rejiminin olduÄŸunu söyledi.

Ä°RNA’nın haberine göre, Hasan Ruhani, bugün Tahran’da Ä°slam ülkelerinin büyükelçileri ve Ä°slam nizamı yetkilileri ve ÅŸehit aileleriyle beraber Ä°slam inkılabı rehberiyle görüşmesinde, bölgede terör rejimi Ä°srail’in 70 yıldır devam eden terör ve iÅŸgalci siyasetlerine iÅŸaretle, Amerika ve siyonistlerin Irak ve Suriye’deki güvensizliklerin baÅŸlıca sorumluları olduÄŸunu söyledi.

Ä°ran cumhurbaÅŸkanı, Hz. Muhammed’in (S) peygamberlikle müjdeleniÅŸi olan Biset bayramı münasebetiyle de,bugünü bütün beÅŸeriyet için rahmet günü olarak niteledi ve ”Hz. Peygamber yalnızca müslümanlar için deÄŸil bütün beÅŸeriyete bir rahmettir, zira o yüce insan, hidayet yolunu halka gösterdi” dedi.

Ruhani, bugün Ä°slam aleyhinde düşmanlık ve terörizme de deÄŸinerek; bir taraftan batılıda Ä°slam düşmanlığı propagandasının yapıldığını diÄŸer taraftan bilgisiz dostlar ve iÅŸbirlikçilerin Ä°slam’ın izzetini tehlikeye attıklarını söyledi.

Ä°slami Ä°ran cumhurbaÅŸkanı, Ä°slam nizamının son hedefinin dünya genelinde barış ve güvenliÄŸin saÄŸlanması olduÄŸunu belirterek; ”Ä°ran’ın, Yemen’de kendini Haremeyni Åžerif’in hizmetçisi bilen bir rejim tarafından halkın öldürülmesine sessiz kalmayacaktır” dedi.

Ruhani, İslam inkılabı rehberinin gösterdiği yolda mazlum milletleri desteklemekle de övündüklerini söylerken bu siyasetleri sürdüreceklerini dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.