Ruhani: Kuran kültürünün yaygınlaştırılması hükümetin kültürel programlarının önceliğidir

  • 20 Nisan 2017
  • 1.073 kez görüntülendi.
Ruhani: Kuran kültürünün yaygınlaştırılması hükümetin kültürel programlarının önceliğidir

İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Uluslararası Kur’anı Kerim okuma ve hafızlık yarışmasına gönderdiği mesajda, Kur’an kültürünün yaygınlaştırılmasının hükümetin kültürel programları ve siyasetlerinin önceliklerinden olduğunu söyledi.

Ruhani, sözkonusu mesajında, Kur’anı Kerim’i, insanın çıkmazdan kurtuluşu için gönderilmiş Allah kitabı olarak nitelerken, İran hükümeti için Kur’an kültürünün yaygınlaştırılmasının hükümetin kültürel ve siyasi programlarının önceliklerinden olmasının iftihar olduğunu ve milletin hizmetçilerinin bu önemli meseleyi her zaman ve her yerde yapabileceklerini belirtti ve bu doğrultuda Hz. Peygamberin (saav) peygamber olarak seçilişi Meb’as yıldönümüne temasla Meb’as bayramı eşiğinde buna çok önem verilmesi gerektiğini söyledi.

İslami İran cumhurbaşkanı, Kur’anı Kerim’in bir asra ve nesle ait olmadığını, Kur’an Kerim’in insanın çıkmazdan, toplumun ve dünyanın cahillikten kurtulması ve ilerlemesi için bir kitap olduğunu belirterek, bu hidayet ışığından daha fazla istifade edilmesine ihtiyaç olduğunu söyledi.

34. Uluslararası Kur’anı Kerim okuma ve hafızlık yarışması 83 ülkeden 276 hafız ve karinin katılmasıyla Tahran İmam Humeyni (ra) musallasında dün başladı.

Sözkonusu yarışmayı organize eden kurum, bu yılki yarışmalarda ilk kez, büyükler, amalar, kadınlar, öğrenciler ve dini öğrenciler düzeyinde 5 yarışmanın düzenleneceğini söyledi. Bu yarışmalara Kur’anı Kerim’de söz sahibi 24 İranlı 16’sı yabancı 40 hakem ve hoca katılacak ve değerlendirme yapacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.