Ruhani: Milletin temsilcileri olarak halkın isteklerini uygulamamız gerekir

  • 07 Haziran 2017
  • 953 kez görüntülendi.
Ruhani: Milletin temsilcileri olarak halkın isteklerini uygulamamız gerekir

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, halkın temsilcileri olarak haklin isteklerini uygulamaları gerektiğini söyledi.İslami Şura Milletvekilleri ile iftar merasiminde bir araya gelen Ruhani, halkın 19 Mayıs seçimlerine geniş katılımına değinerek, ‘’Halk oyunu hükümet, Meclis, Cumhurbaşkanı ve Milletvelkilleri onları istekleri doğrultusunda hareket etsinler vermiştir. Halk oylarını herkes kendi düşüncesi, partisi ve çizgisi yönünde gitmeleri için oy vermemiştir. Bunlara saygı duyulur fakat esas halkın istekleridir’’ dedi.

Halkın geniş katılımının İran’a baskı uygulamak isteyenlerin komplolarını hezimete uğrattığını ifade eden Ruhani, ‘’ABD Cumhurbaşkanı bölgedeydi, bazı ülke başkanlarını toplamıştı ve onların amacı İran milletine baskıydı, fakat tarihi ve istisnai bir durumda halk sandık başına gitti ve onlara gereken yanıtı verdi’’ dedi.

Seçimde yapılanların seçimlerin bitmesi ile bitmesi gerektiğini ifade eden Ruhani, seçim sonrası geleceği ve hedefleri düşünmek gerektiğini söyledi.

Üç erkin birbirinin yardımı olmadan, diğer kurumların yardımı olmadan ve tüm bunların İslam İnkılabı Rehberinin yol göstericiliği olmadan ülkenin amaçlarına ulaşamayacaklarını ifade eden Ruhani, herkesin el ele ülkedeki sorunların çözümünü yardım etmesi gereğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.