Ruhani: UAEK kendi görevlerine bağlı kalmalıdır

  • 19 Ocak 2016
  • 846 kez görüntülendi.
Ruhani: UAEK kendi görevlerine bağlı kalmalıdır
İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun (UAEK) gözlemciliğinin yanı sıra barışçı nükleer teknolojinin yayılması yönünde kendi görevlerine bağlı kalması gerektiğini söyledi.

Dün UAEK genel müdürü Amano’yu Kabul eden Ruhani, ajansın gözlemcilik görevinin yanı sıra başta nükleer barışçı teknolojinin yayılması olmak üzere diğer sorumluluklarını ve nükleer güvenlik konusunda daha aktif olması gerektiğini ve bu konularda bütün üyeler konusunda eşit ve tarafsız olması gerektiğini söyledi.

İslami İran cumhurbaşkanı, İran’ın her zaman uluslar arası taahhütlerini yerine getirdiğini ve getireceğini belirterek; İran’ın nükleer dosyasının halledilmesini İran’ın çağdaş diplomasi tarihindeki örneklerden biri olduğunu söyledi.

Ruhani, İran’ın barışçı nükleer faaliyetlerinde taahhütlerine bağlı olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirterek; NPT ve ek protokol anlaşmalarına da temasla; İran’ın dini ve ahlaki açıdan hiçbir zaman kitle imha silahlarına yönelmeyeceğini söylerdi.

Sözkonusu kabulde UAEK genel müdürü Amano da, Ruhani ve İran milletini, nükleer alandaki büyük başarıdan dolayı tebrik ederken, UAEK’nun nükleer anlaşma KOEP’in yürürlüğü konusunda hukuki, tarafsız ve siyaset dışı bir tutum içinde olacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.