Ruhani: Ukrayna yolcu uçağı kazası, elim, acı verici ve inanılmaz bir olaydı

  • 08 Ocak 2021
  • 1.380 kez görüntülendi.
Ruhani: Ukrayna yolcu uçağı kazası, elim, acı verici ve inanılmaz bir olaydı

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Tahran yakınlarında düşen Ukrayna yolcu uçağı kazasını, acı verici ve inanılmaz bir olay olduğunu, bunun bir kişinin hatasından kaynaklandığını söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin katıldığı törenle bir çok milli projenin açılışı gerçekleştirildi.
Açılışı gerçekleştirilen projelerin ikisi kuş gribi aşısı ve şap aşısı, iki inovasyon fabrikası ve çok amaçlı sanayi gama ışın üretim tesisidir. Üretim hattının açılışı yapılan aşıların ikisi de stratejik aşılardandırlar.

Cumhurbaşkanı Ruhani açılış töreninde yaptığı konuşmada, 8 ocak 2020’da düşen Ukrayna yolcu uçağı kazasında hayatını kaybedenleri rahmetle anarak, bu kazanın bir hata olmasına rağmen ancak ölümcül ve tehlikeli bir olay olduğunu çünkü bazı İranlı elitlerin bu olay sonucu hayatını kaybettiğini söyledi.

Ruhani ayrıca, Kudüs Gücü eski komutanı Şehit Korgeneral Kasım Süleymani’yi şehadet yıldönümünde rahmetle anarak, bu büyük şehidin hiçbir zaman partizan bir düşünce sahibi olmadığını ve her daim halkı düşündüğünü, sadece kendi ülke halkı değil, bölge milletlerini ve Müslümanları düşünüp, tüm bölge için büyük hizmetler yaptığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı ayrıca İran’ın ürettiği yeni aşıların ülkenin ihtiyaçlarını giderebileceğini sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.