Ruhani: Ümitsiz olmak terörizmin nüfuzuna yol açar

  • 23 Mayıs 2016
  • 877 kez görüntülendi.
Ruhani: Ümitsiz olmak terörizmin nüfuzuna yol açar

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin bugün Pazartesi günü Afgan mevkidaşı Eşref Gani ile bir araya geldiği belirtildi.

İran ve Afganistan arasındaki kültürel, tarihi ve dini ortaklıklara değinen Cumhurbaşkanı Ruhani bu görüşmede, “Afganistan’ın güvenlik ve istikrarı ile kalkınması İran açısından büyük önem taşımaktadır. İran bu bağlamda dost ve kardeş ülke Afganistan ile işbirliği yapmaya hazırdır” dedi.

Ruhani, Afganistan’daki kalkınma projelerinin hedeflerinden sapmadan ilerlemesi gerektiğinin altını çizerek, “Kuşkusuz terörizmin nüfuzuna yol açan sebeplerden biri ümitsiz olmaktır. Geleceğe olumlu baktığımız zaman terörizmin yayılması ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi sorunlara karşı çıkabiliriz. Afganistan ancak böyle bir düşünceyle bölgenin güven ve istikrarına katkı sağlayabilir” ifadelerinde bulundu.

Afganistan’da meydana gelen son terör eylemlerinden dolayı üzüntü duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Ruhani, “Bu ülkenin neresinde olursa olsun günahsız birinin ölümü bizi derinden etkiler. Zira ki hepimiz aynı uygarlık ve aynı kültüre aitizdir” diye ekledi.

Teröristlerin yaptıkları cinayetleri İslam adıyla meşrulaştırmak istediklerini hatırlatan Ruhani, “İnsanları böyle vahşicesine katledenler Müslüman olduklarını iddia edemezler” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.