Ruhani’den seçimlere katılmanın önemine vurgu

  • 08 Şubat 2016
  • 884 kez görüntülendi.
Ruhani’den seçimlere katılmanın önemine vurgu

ran Cumhurbaşkanı Ruhani, “Kadınlar, Ilımlılık ve Kalkınma” başlıklı sempozyumda bugün yaptığı konuşmada, “Nüfusunun yüzde 50‘si gözardı edilen bir ülkenin kalkınması mümkün değildir” diyerek, “Güçlü olduğumuza inanmalıyız. Kadınlar da ülkemizde, bilimsel, ekonomik, siyaset ve sanat gibi alanlarda erkekler gibi rol oynayabilirler” ifadelerini kullandı.

İran’daki kadın nüfusunun büyük yetenekler ve potensiyellere sahip olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı, “Bayanların sahip olduğu yeteneklerin gerçekleştirilmesi için hükümetin bazı görevleri vardır” diye ekledi.

Ruhani, aşırıcılık ve şiddetin fikir ve düşünceden başladığını söyleyerek, “Maalesef aşırıcı düşüncelere sahip olan bazıları bunları dine nispet vererek, aşırıcılığın dinden kaynaklandığını ileri sürmektediler” dedi.

Cumhurbaşkanı Ruhani, konuşmasını şöyle devam ettirdi: “Ilımlılık, sadece bir yöntem veya slogan değil, bir düşünce tarzı ve diyalogdur. Biz bu diyalogo ihya etmeliyiz. Günümüz dünyasındaki sorunların büyük bir bölümü aşırıcılıktır. Bazıları dünyayı aşırıcı bir bakış açısıyla izlemektedirler. Tabii ki sıradan herkes veya yabancılara Yüzde 100 güvenmemeliyiz, lakin her meselenin de bir ılımlılık noktası vardır”.

Cumhurbaşkanı Ruhani, konuşmasının bir bölümünde de seçimlerin önemine değinerek, “Nasıl olursa olsun 26 Şubat günü hepimiz sandıklar başına gitmeliyiz. Seçebilmek, büyük bir görev ve sorumluluktur. Seçimlere katıldığımız takdirde az olsa dahi bir kazanç elde edeceğiz, yalnız seçimlere katılmazsak kesinlikle zarar ederiz. Bu hususta kadınların da büyük bir görevi vardır. Onlar seçimlere katılmalarıyla etkin bir rol oynayabilir” şeklinde konuştu.

İran’da Rehberlik Uzmanlar Meclisi ve Parlamento Seçimleri 26 Şubat’ta eş zamanlı olarak düzenlenecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.