Ruhani’den Trump’a “Duvar örerek bir yere varamazsın”

  • 30 Ocak 2017
  • 1.046 kez görüntülendi.
Ruhani’den Trump’a “Duvar örerek bir yere varamazsın”
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Meksika sınırına duvar öreceğini söyleyen ABD’nin yeni cumhurbaşkanı Donald Trump’ı eleştirdi.

Başkent Tahran’da düzenlenen turizm konulu bir toplantıda konuşan Ruhani, “Bugün halklar arasında duvar örülecek gün değildir. Yıllar önce Berlin Duvarı’nın yıkıldığını unuttular mı? Halklar arsında duvar varsa bile kaldırılmalıdır. Günümüz dünyası çeşitli topraklardaki halklar arasına mesafe konulacak dünya değildir” diye konuştu.

Başta İran devlet televizyonu, ülke medyası Ruhani’nin sözlerini Trump’ın politikalarına verilmesi gereken yerinde bir tepki şeklinde yorumladı.

Meksika sınırına duvar örülmesine karar veren Trump, ayrıca aralarında İran vatandaşlarının da olduğu yedi Müslüman ülke vatandaşına vize sınırlaması getiren karara imza atarak Amerika’nın tamamen ırkçı ve ayırımcı bir devlet olduğunu ispatlamış oldu.

Bu ülkelerden hiçbirinin 11 Eylül saldırısıyla ilgisi olmadığı halde bu kararın verilmesi, sıranın diğer Müslüman ülkelere de geleceğinin bir işareti olarak değerlendirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.