Rus senatör: Dünya, Amerika’nın tek taraflılığından bıkmıştır

  • 02 Kasım 2019
  • 1.177 kez görüntülendi.
Rus senatör: Dünya, Amerika’nın tek taraflılığından bıkmıştır

Rus senatör Sergei Tsekov, Amerika’nın diğer ülkelere yönelik tek taraflı yaptırım politikasının dünya genelinde her geçen gün hoşnutsuzluğun artmasına neden olduğunu ifade etti.

İRNA’nın bildirdiğine göre Rusya Senatosu uluslararası işler komisyonu üyesi Tsekov, Amerika’nın İran’a karşı yaptırım siyasetlerini eleştirdiği açıklamasında, “Amerika’nın bağımsız ülkelere yönelik tek taraflı yaptırımları ve baskıları, sadece Washington’un uluslararası meselelerden dışlanmasına neden olur”diye kaydetti.

Rus senatör açıklamasının devamında şöyle dedi:Dünya ülkeleri daha önceleri Amerika’yı yaptırıma tabi tutmalıydı, zira dünya ülkeleri Amerika’nın yasa dışı ve tek taraflı yaptırımlarından artık bıkmıştır”diye kaydetti.

Tsekov açıklamasının devamında İran’ın baskılara boyun eğecek bir ülke olmadığını kaydederek, “Tahran yönetimi Bercam nükleer anlaşması kapsamında taahhütlerini dikkatli bir şekilde uyguladı, ancak Amerika bu işi yapmayarak illegal bir şekilde anlaşmadan çekildi”diye kaydetti.

Bilindiği gibi Amerika başkanı Donald Trump, 8 Mayıs 2018 yılında yasa dışı bir kararla ülkesini Bercam nükleer anlaşmasından çekerken, İran karşıtı yaptırımların tekrar devreye girmesi talimatını vermişti. Amerika dışişleri bakanlığı en son kararında ise geçen Perşembe günü İran’ın inşaat sektörü ve ayrıca İran’ın askeri ve nükleer faaliyetleriyle ilgili bazı alanlara karşı yaptırım kararı alındığını duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.