Rusya’da Kömür madeni faciası

  • 29 Şubat 2016
  • 947 kez görüntülendi.
Rusya’da Kömür madeni faciası
Rusya’da kömür madeninde meydana gelen patlamada 36 kişi hayatını kaybetti.

Tesnim haber ajansının Associatedpress’den naklen verdiği haberde Rus yetkililerin yaptıkları açıklamada, Rusya’nın Komi Cumhuriyeti, Vorkita bölgesinde kömür madeninde meydana gelen grizu patlaması 36 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olurken, ölenler arasında yardım ekiplerinden de 5 kişinin olduğu belirtildi.

Bundan üç gün önce de sözkonusu madende meydana gelen patlama ve göçük sırasında 4 madenci hayatını kaybederken 28 kişiden de henüz haber alınamadığı açıklandı.

Kurtarma ekiplerinin sözkonusu madendeki patlama sebebiyle oluşan yangını söndürebilmek için madendeki oksijeni boşaltma veya madeni suyla doldurma arasında bir seçeneği yapmalarının mümkün olabileceği belirtildi.

Perşembe günü meydana gelen maden kazasından beri kurtarma ekiplerinin madencileri kurtarma çalışmaları devam ederken, dün sözkonusu madende üç patlama daha meydana geldi.

Öte yandan Maden sorumlusu Denis Paykin dün yaptığı açıklamada, madendeki gaz ve yangının devam etmesi sebebiyle, kaybolan madencilerin de ölme ihtimalinin olabileceğini belirtti.

Bu arada Söz konusu maden kazası sebebiyle Rusya’nın kuzeybatısındaki Komi cumhuriyetinde 3 gün genel yas ilan edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.