Rusya’dan KOEP’e vurgu

  • 03 Aralık 2016
  • 969 kez görüntülendi.
Rusya’dan KOEP’e vurgu

Moskova, Rusya’nın yeni dış politika konseptinde Kapsamlı Ortak Eylem Planı KOEP’in tamamen hayata geçirilmesi zaruretini bildirdi.

Ä°RNA’nın verdiÄŸi habere göre dün Rusya devlet baÅŸkanı Putin’in imzalaması ardından yayınlanan Rusya’nın yeni dış politika konseptinin 94. bendinde, “Rusya Ä°ran’ın nükleer programıyla ilgili meselelerin çözümü amacıyla KOEP’in icrası meselesini takib edecektir” ifadesi yer almıştır.

Bu konsept’te ayrıca Rusya’nın BM Güvnelik konseyinin 2231 sayılı kararnamesi uyarınca bu alandaki faaliyetlerinin devam edeceÄŸi belirtilmiÅŸtir.

Rusya devletinin KOEP’in tamamen hayata geçirilmesi yönündeki çabalarının devam edeceÄŸinin vurgulandığı Rusya’nın yeni dış politika konseptinin 94. bendinde ayrıca Rusya’nın dış siyasette önceliÄŸinin bölgesel meseleler olduÄŸu ve bu çerçevede Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti ile çok yönlü iÅŸbirliÄŸi ve iliÅŸkilerini sürdüreceÄŸi belirtilmiÅŸtir.

Rusya’nın yeni dış politika konseptinde ayrıca Suriye krizinin siyasi görüşmeler yoluyla çözümlenmesi ve Amerika tarafından gelen ner türlü tehdide mukabele edilmesi istenmiÅŸtir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.