Şabak, Gazzeli Ahşap Tacirlerini Sorguya Çekti…

  • 27 Şubat 2015
  • 773 kez görüntülendi.
Şabak, Gazzeli Ahşap Tacirlerini Sorguya Çekti…

İşgal rejimi iç istihbarat teşkilatı “Şabak”ın son günlerde Gazze Şeridi’nden birçok ahşap tacirini ifade vermeye çağırarak sorguya çektiği ve tünel yapımında çalışan direnişçiler hakkında bilgi almaya çalıştığı bildirildi.

Quds Press Haber Ajansı’na konuşan ahşap tacirleri, Şabak’ın kendilerini Beyt Hanun “Erez” Kapısı’na çağırarak ahşap satın alan müşteriler hakkında çeşitli sorular sorduğunu söyledi. Tacirler, Şabak’ın sorusuna müşterilerinin işyeri sahipleri ve meslek ustaları olduğu cevabını verdiklerini belirtti.

Şabak görevlilerinin kendilerine ahşapların İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları’na ulaşıp ulaşmadığını sorduğunu ifade eden tacirler, bu soruya da olumsuz cevap verdiklerini bildirdi.

Tacirler, Şabak’ın El-Kassam Tugayları’na veya diğer direniş gruplarına ahşap sattıklarını öğrenmesi halinde mallarının geçişine izin verilmeyeceği ve Beyt Hanun Kapısı’ndan geçişleri sırasında gözaltına alınacaklarında dair tehdit edildiklerini söyledi.

İşgal ordusu güney bölgesi komutanı Sami Turgeman, Hamas’ın askeri gücünü savaş önceki gibi yeniden inşa etmek için çalıştığını ve özellikle savaşta zarar gören tünelleri onardığını ifade etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.