Şemhani: ABD’nin bölgedeki gücü çöküş sürecine girdi

  • 24 Ocak 2020
  • 816 kez görüntülendi.
Şemhani: ABD’nin bölgedeki gücü çöküş sürecine girdi

İran Milli Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, Irak halkının Amerikan karşıtı gösterilerini takdir ederek, Irak halkının Amerikalıları bölgeden çıkarmada öncülük yaptığını söyledi.

İran Milli Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, bugün Irak’ta ABD’nin ülkedeki askeri varlığına karşı düzenlenen gösterileri takdir etti.

Irak halkının Amerikan karşıtı gösterilerine işaret eden Şemhani, “Irak halkının düzenlediği gösteriler ABD’yi bölgeden çıkarma yolunda öncülük yaptığını gösteriyor” dedi.

Şemhani, “Iraklılar tarafından düzenlenen milyonluk gösteri, Washington’un Amerikan askerlerini sınır dışı etme yasası uygulandığı durumunda ABD’nin Irak’ı boykot etme tehdidinin, bağımsızlıklarını ve ulusal egemenliklerini korumak isteyen devletlerin ve ulusların iradesini etkileyemeyecek çürük bir araç olduğunu gösterdi” ifadelerinde bulundu.

Ali Şemhani, “Bölge halkının Amerika karşıtı tutumu (Batı medyasının) kara propagandasıyla gizlenemez” değerlendirmesinde bulundu.

İranlı yetkili sözlerinin bir bölümünde de ABD’nin Şehit General Kasım Süleymani ve Mehdi el-Mühendis’e yönelik düzenlediği terör saldırısını “stratejik bir hata” olarak nitelendirdi ve ‘artık ABD’nin bölgeden askerleri çekme saati de başlamıştır’ dedi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.