Şemhani: Al-i Suud’un cinayetlerine susmak, soykırıma ortaklık olur

  • 13 Şubat 2017
  • 1.019 kez görüntülendi.
Şemhani: Al-i Suud’un cinayetlerine susmak, soykırıma ortaklık olur

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri, Al-i Suud’un savunmasız Yemenli çocuklar ve kadınlara karşı cinayetleri karşısında susmanın, bu fakir ülkede işlenen soykırıma, kaynakları ve alt yapısının imhasına ortaklık olduğunu belirtti.

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, İran ziyaretinin devamında Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani’yle görüşerek bölgesel ve uluslararası olaylara ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

Şemhani bu görüşmede, özellikle ekonomi, sigorta ve bankacılık gibi alanlarda iki ülke arasındaki ilişkilerin kalıcı ve güçlü bir seviyeye ulaşarak vakit kaybetmeden uygulamaya geçmesini istedi.

Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri, Bercam nükleer anlaşmanını uluslararası çapta bir anlaşma olması nedeni ile uluslararası boyutta uyulması gereken bir sözleşme olduğuna değinerek, “Denetleme kurumlarının bildirdiği gibi, İran anlaşmadaki tüm yükümlülüklerini yerine getirmiştir, ancak bu anlaşmanın başarıya ulaşması için Batı tarafından ihmallerin giderilmesi ve tüm tarafların sorumluluklarına uyması gerekiyor” açıklamalarında bulundu.

Şemhani son olarak, AB’nin Suudi Arabistan’ın acımasız saldırısına maruz kalan Yemen halkına yaradım etmesini talep ederek, bu konuda yaşanan her türlü ihmalin, Suudilerle ortaklığın göstergesi olduğunu ifade etti.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri, ayrıca Batı’ya terörizm krizinin sıçramasını önlemek için Avrupalı ülkelerin Irak, Suriye ve terörizme maruz kalan diğer bölgelerde krizin asıl kaynaklarıyla yapıcı ve ayrım gözetmeden mücadele etmesi gerektiğini belirtti.

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn da bu görüşmede İran’ın terör örgütlerine karşı mücadelede önemli role sahip olduğuna işaret ederek, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi gerektiğini vurguladı.

Lüksemburg Dışişleri Bakanı, İranlı mevkidaşı Zarif’in daveti üzere üst düzey bir heyet başkanlığında iki günlük bir ziyaret için Tahran’da bulunuyor

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.