Şemhani: Devlet terörü ile de aynı tekfirci terörizm gibi mücadele edilmelidir

  • 19 Ekim 2015
  • 759 kez görüntülendi.
Şemhani: Devlet terörü ile de aynı tekfirci terörizm gibi mücadele edilmelidir

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri “En insanlık dışı yöntemlerle devam eden devlet terörü ile de aynı tekfirci terörizm gibi mücadele edilmelidir” dedi.

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile yaptığı görüşmede “Karşılıklı menfaatler çerçevesinde çok boyutlu ilişkilerin gelişmesinin zemini hazırlanabilir” diye ifade etti.

İran’ın bölgedeki ve Almanya’nın Avrupa’daki belirleyici rolüne değinen Şemhani, karşılıklı saygıya dayalı dostane ilişkiler kurmanın İran ve Almanya’nın ekonomik ve siyasi menfaatlerini karşılayacağının altını çizdi.

Şemhani siyasi ve ekonomik ilişkilerin yanı sıra Afganistan, Irak ve Suriye gibi bölgesel krizlerim çözümünde de iki ülkenin istihbarat ve bilgi paylaşımı yapabileceğini de vurguladı.

Radikalizmle terörizmi bugünkü dünyanın en büyük tehdidi olarak niteleyen Şemhani terörizmin kökeni, destekçileri ve finans sağlayıcıları ile mücadele etmek için gerçek bir global iradenin oluşması gerektiğini dile getirdi.

Filistin halkının Siyonist rejim tarafından şiddete maruz kalmasını ve Suudi Arabistan’ın Yemen’e yasadışı olarak saldırdığını ve çoluk çocuk demeden herkesi katlettiğini hatırlatan Şemhani ” En insanlık dışı yöntemlerle devam eden devlet terörü ile de aynı tekfirci terörizm gibi mücadele edilmelidir” açıklamasında bulundu.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier de bu görüşmede İran’ı ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek İranlı üst düzey yetkililerle yaptığı görüşmelerin yapıcı ve yararlı olduğunu kaydetti.

İran ile Almanya ilişkilerinin kapsamlı bir şekilde gelişmesini umduğunu da belirten Steinmeier iki ülkenin tarihi ilişkilerinin KOEP’den sonraki dönemde ilişkiler için ışık tutabileceğine işaret etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.