Şemhani, Irak’ın terörizmle mücadeledeki başarılarını övdü

  • 17 Ocak 2016
  • 754 kez görüntülendi.
Şemhani, Irak’ın terörizmle mücadeledeki başarılarını övdü
Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Falih Feyyaz ile İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani bugün Tahran’da bir araya geldi.

Görüşmede Şemhani, Irak ordusu ve halk birliklerinin terörizmle mücadeledeki başarılarının bu ülkede siyaset ve güvenlik alanında birlik ve beraberliğin güçlenmesi, dini merciliğin etkinliği ve halkın direnişinden kaynaklandığını ifade etti.

Şemhani, yakında birleşik ve bütünleşik bir Irak’ın, bölgesel ve uluslararası arenada siyaset, ekonomik ve güvenlik alanlarında gerçek konumuna geri döneceğini belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti stratejik önceliğinin komşularla her alanda ilişkilerini geliştirmek olduğunu hatırlatan Şemhani, bazı Ortadoğu ülkelerini, bölgede mezhepçi ve etnikçi anlaşmazlık ateşini körükleme yaklaşımından dolayı eleştirdi.

Görüşmede, Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Feyyaz da, İran’ın bölgede güvenlik ve istikrar tesisindeki stratejik rolü ve kudretinin herkes için ispatlandığını söyledi, İran ve Irak’ın ekonomik, askeri ve güvenlik ilişkilerini geliştirmekle bölgede diğer ülkeler için başarılı bir model haline gelebileceğini ifade etti.

Iraklı yetkili bugün Tahran’da temaslarının devamında İran Savunma Bakanı General Dehgan ile de bir araya geldi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.