Şeyh İsa Kasım’ın Temsilcisi: İnsan haklarının temeli İslam’a dayalıdır

  • 03 Ağustos 2016
  • 814 kez görüntülendi.
Şeyh İsa Kasım’ın Temsilcisi: İnsan haklarının temeli İslam’a dayalıdır

Bahreyn Müslümanları lideri Şeyh İsa Kasım’ın temsilcisi, İnsan haklarının temelinin İslam dininde belirlendiğini ve batının insan hakları mevzuunu bir araç olarak kullandığını söyledi.

İRİB haber Ajansının bildirdiğine göre bugün tahran’da çalışmasını başlatan İslami İnsan Hakları Konferansında konuşanŞeyh İsa Kasım’ın temsilcisi Abdullah Dekak, İslam’dan gündeme getirtilen hususların İnsan Haklarının temeli ve özü olduğunu ve İran İslam Cumhuriyetinin bu temelin hayata geçirilmesi yönünde çalışması gerektiğini söyledi.

Batılıların İnsan Hakları Mevzuunu bir koz olarak kullandıklarını, aksi takdirde kendi söylem ve amellerinde doğruyu söylemeleri durumunda o zaman Şeyh İsa Kasım’a Nobel ödülü vermeleri gerektiğini belirtenŞeyh İsa Kasım’ın temsilcisi, Abdullah Dekak, Müslüman Bahreyn halkının bugün itibariyle 45 gün Şeyh İsa Kasım’ın evi çevresinde nöbet tuttuklarını belirtti.

Şeyh İsa Kasım’ın temsilcisi, Şeyh İsa Kasım’ın hükümet güçlerinin kuşatımında olmasına rağmen İran’ın bu büyük din alimi ve Bahreyn halkının liderine üçüncü kez insan hakları ödülü ödediğini bildirdi.

Yarın 4 Ağustos İslami İnsan Hakları ve İnsani Keramet Günüdür.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.