Şeyh Kabalan: İran tüm Müslümanların sığınağıdır

  • 18 Mart 2016
  • 877 kez görüntülendi.
Şeyh Kabalan: İran tüm Müslümanların sığınağıdır

Lübnan yüksek İslami meclis başkan yardımcısı Şeyh Abdulemir Kabalan, İran İslam Cumhuriyetinin tüm Müslümanların sığınağı olduğunu belirtti.

İRNA’nın bildirdiğine göre Şeyh Kabalan bugün İran Dış İlişkiler Stratejik Konseyi Başkanı Kemal Harrazi ile görüşmesinde İran’ın tüm bölge milletleri ve Müslümanların sığınağı ve umudu olduğunu söyledi.

Şeyh Kabalan İran’ın Filistin halkı ve direnişine siyonistlere karşı desteğini överek, İran’ın Lübnan halkı ve direnişine siyonist ve tekfirci düşmana karşı desteğinin önemli ve köklü olduğunu söyledi.

Lübnan yüksek İslami meclis başkan yardımcısı ayırca Muhammed-i -saa- gerçek İslam olan İmam Humeyni -ra- yolunun korunması zaruretinin altını önemle çizerek, İran’ın İslam inkılabı rehberinin liderliği ve dirayeti sayesinde, Müslümanlar arasında işbirliği ortamı ve vahdetin sağlanması ile ilgili rolünü hedef alan komploları bertaraf ettiğini söyledi.

Yapılan görüşmede Kemal Harrazi de İran İslam cumhuriyetinin tüm İslam ülkeleri ve milletlerin hayrını istediğini, onların bağımsızlıklarını desteklediğine işaretle, iki ülke ilişkilerinin örnek olduğunu ve örnek kalacağını belirtti

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.