Şeyh Naim Kasım: İran’ın zaferi direnişin zaferidir

  • 12 Nisan 2021
  • 668 kez görüntülendi.
Şeyh Naim Kasım: İran’ın zaferi direnişin zaferidir

Lübnan Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı, ABD’nin Nükleer Anlaşma’ya dönüşünün İran İslam Cumhuriyeti için büyük bir zafer olarak nitelendirdi.

Şeyh Naim Kasım, dün gece yaptığı açıklamada, İran İslam Cumhuriyeti’nin ABD’yi nükleer anlaşmaya geri getirmeyi başardığında büyük bir zafer elde edeceğini ve İran için herhangi bir zaferin direniş ekseni için de zafer sayılacağını söyledi.

Şeyh Naim Kasım, bir nükleer anlaşmanın gerçekleşmesinin muhtemelen yaklaşık iki ay süreceğini ve Amerikalıların bunu her hangi bir anlaşmanın olmamasından daha iyi gördüklerini vurguladı.

Lübnan’da yeni bir kabine kurulması ve Hizbullah’ın durumuyla ilgili olarak, Hizbullah’ın genel sekreter yardımcısı, direniş ekseninin hükümet kurmaya çalışan gruplardan biri olduğunu ve her zaman görüşleri yakınlaştırmaya çalıştığını söyledi.

Şeyh Kasım, kabine oluşumunun şu anda taraflar arasında güven inşa etme ve bazı tavizler verme aşamasında olduğunu, bu olmazsa kabinenin kurulmasının zor olacağını belirtti.

Lübnan kabinesinden Mustafa Edib, yeni Lübnan hükümeti kurmak için Eylül ayı sonlarında istifa etmiş eski başbakanlardan Saad Hariri, Lübnan hükümetini kurmakla görevlendirilmiş ancak Hariri şu ana kadar Arabistan, ABD ve Fransa’ya bağlılığından dolayı bir hükümeti kuramadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.