Şeyh Naim Kasım: Suriye ile Lübnan arasındaki ilişkiler normal akışına dönmeli

  • 04 Şubat 2019
  • 1.470 kez görüntülendi.
Şeyh Naim Kasım: Suriye ile Lübnan arasındaki ilişkiler normal akışına dönmeli

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı, ülkesiyle Suriye arasındaki ilişkilerin normal akışına geri dönmesi gerekliğini vurgulayarak, ABD’nin bu konuya engel olduğunu belirtti.

Al Ahed sitesinde yer alan habere göre, Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, dün akşam yaptığı açıklamada Lübnan ile Suriye arasındaki ilişkilerin normal akışına geri dönmesi gerekliğini vurgulayarak, Başbakan Saad Hariri ile diğer siyasi grupların ABD’nin baskılarından dolayı bu konuya engel olduğunu bildirdi.

Naim Kasım sözlerini şöyle sürdürdü: Suriye, Lübnan’ın toprak ve ekonomik arenasıdır ve bu ülkeyle münasebetlerimizi düzeltmek için elimizden geleni yapacağız. Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönmemeleri BM’nin ABD ile Batı ülkeleri yönünde sergilediği tutumlarıyla ilgilidir.

Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı ilaveten “ İsrail Bölgenin karmaşık koşullarından dolayı Lübnan’a yönelik yeni bir savaş başlatma durumununda değil. Ancak böyle bir savaş başlatmasına bile hazırız” diye konuştu.

Suriye’de kısa vadeli bir siyasi çözümün söz konusu olmadığına değinen Naim Kasım “Rusya ile İran arasında Suriye’ye ilişkin yapılan anlaşma dikkate alınıp bu konudaki kısa anlaşmazlıklar da inceleniyor” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.