Seyyid Hasan Nasrullah: Arap ve İslam ülkelerinde gerçek yöneteci ABD’dir

  • 20 Eylül 2018
  • 1.421 kez görüntülendi.
Seyyid Hasan Nasrullah: Arap ve İslam ülkelerinde gerçek yöneteci ABD’dir

Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesinde Muharrem ayı münasebetiyle düzenlenen törene katılan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, halka konuştu.

Hasan Nasrullah burada yaptığı konuşmada, “Önemli konulardan biri düşmanın doğru tespit edilmesidir. ABD hükümeti savaşı başlatıyor, ambargo uyguluyor. Bölgenin asıl sorunu bu ülkedir” dedi.

İsrail’i ABD projelerinin aracı olarak nitelendiren Hasan Nasrullah, Lübnanlı ABD yandaşlarından Washington’un dürüstlüğü hakkında geçerli sebep sunmasını istedi.

Hasan Nasrullah, Amerika’nın İsrail’in büyük bir destekçisi olduğunu belirterek bazı Arap ve İslam ülkelerinde gerçek yönetecinin ABD olduğunu ifade etti.

ABD’nin DEAŞ ile çeşitli terör örgtüleri bölgeye getirdiğini kaydeden Seyyid Hasan Nasrullah, şöyle devam etti: ABD, bölge halkılarına kısıtlama uyguluyor ve içişlerine müdahale ediyor. Ayrıca hiçkimse bunu kınamaya cesaret edemiyor.

Türkiye ve Rusya arasında alınan İdlib kararına da değinen Seyyid Hasan Nasrullah, “Sağlanan mutabakat iyi fakat sonucuna bağlı” değerlendirmesinde bulundu.

“Suriye hükümeti istediği sürece bu ülkedeki varlığımız devam edecek. Bu sene terör örgütü DEAŞ’ın bölgedeki son yılı” ifadesini kullanan Hasan Nasrullah, sözlerini şöyle tamamladı: İsrail’in Suriye’ye karşı düzenlediği hava saldırısı dayanılmaz bir hale geldi. Bunun sonra ermesi gerekiyor. Direnç ekseni buna bir yol bulmalı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.