Sisi, Sina’yı İşgalci İsrail’e satacak

  • 07 Ağustos 2017
  • 1.199 kez görüntülendi.
Sisi, Sina’yı İşgalci İsrail’e satacak

Gazze’nin işgalini hedef alan İsrail-Mısır planının yeni bir ayağı daha ortaya çıktı. Buna göre İsrail, Mısır’a Sina yarımadasındaki bazı bölgeleri satın almak için yüklü miktarda para teklif etti. Darbeci general Sisi yönetimindeki Mısır’da ekonominin batık durumda olduğu biliniyor.

İsrail’in, darbeci general Abdülfettah el-Sisi yönetimindeki Mısır’a, Sina yarımadasında bazı bölgeleri satın almak için yeni bir teklifte bulunduğu ortaya çıktı. The New Arab internet sitesinin haberine göre Tel-Aviv ile Kahire arasındaki Sina pazarlığına dair ayrıntılara ulaşan Mısır’da yayınlanan el-Masriyun gazetesi, güvenlik güçlerinin baskını sonucu sansüre uğradı.

İki ülke arasındaki pazarlığın, Aksa’yı işgal girişimi ve Gazze’ye yönelik yaptırımların ağırlaştırılması ile eşgüdümlü yürütülmesi dikkat çekti. Sina üzerindeki pazarlığın Gazze’ye yönelik işgal planının bir parçası olduğu belirtiliyor.

Hamas da dün yaptığı açıklamayla, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Gazze’ye yönelik cezalandırıcı yaptırımlarının, “Filistin’i bölme, Batı Şeria’yı Gazze’den ayırma politikasının bir delili olduğunu” belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.