Siyonist İşgal rejimi Filistinliler’e saldırıyor

  • 14 Mart 2016
  • 764 kez görüntülendi.
Siyonist İşgal rejimi Filistinliler’e saldırıyor
Ä°ÅŸgal güçleri bu sabah erken saatlerde Ãœrdün nehri Batı Yaka’nın birçok bölgesinde baskınlar düzenleyerek, yoÄŸun bir ÅŸekilde ses bombası ve ateÅŸli silah kullanarak Filistinlileri aÅŸağıladı, birkaç Filistinli’yi de göz altına alırken, 3 Filistinli’yi de ÅŸehit etti.

Bugün birkaç Filistinli kampına saldıran iÅŸgal güçleri, Batı Yaka’nın El-Halil vilayetinde kurulu Kiryat Arba Siyonist YerleÅŸkesi yakınlarında bu sabah gerçekleÅŸtirilen iki ayrı eylemde üç Filistinliyi ÅŸehit etti; olaylarda 3 iÅŸgal askeri de yaralandı.

İşgal ordusuna yakınlığıyla bilinen 0404 haber sitesi, Kiryat Arba yakınlarında iki Filistinlinin gerçekleştirdiği ateş açma ve arabayla çarpma eyleminde bir işgal askerinin yaralandığını yazdı. İşgal güçlerinin ateş açtığı eylemcilerin ise şehit oldukları ifade edildi.

İşgal rejimindeki bazı medya organları, gençlerin yanında iki silah bulunduğunu, arabayla çarpma eyleminin hemen ardından işgal askerlerine ateş açmayı planladıklarını öne sürdü.

Ä°lk eylemden kısa süre sonra yine El-Halil’de gerçekleÅŸtirilen otomobille çarpma eyleminde de iki iÅŸgal askeri yaralandı. Eylemci gencin ise ÅŸehit olduÄŸu bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Filistinli üç gencin şehit olduğunu açıklarken kimlikleri hakkında henüz herhangi bir bilgi vermedi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, eylem bölgesine ambulansların akın ettiğini fakat eylemci gence ilk yardımda bulunulmasına işgal güçlerinin izin vermediğini, işgal güçlerinin Beni Naim beldesi girişini kapattığını, yüzlerce aracın trafikte mahsur kaldığını ve memurların işlerine gidemediklerini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.