Siyonist İşgal Yönetimi Kudüs’te Filistinlilere Ait İki Evi Yıktı

  • 18 Nisan 2017
  • 1.186 kez görüntülendi.
Siyonist İşgal Yönetimi Kudüs’te Filistinlilere Ait İki Evi Yıktı

İşgal yönetimi bu sabah (18 Nisan Salı) Kudüs’ün güneydoğusundaki Cebel El-Mukebbir bölgesinde mesken olarak kullanılan iki binayı ruhsatsız inşa edildikleri gerekçesiyle yıktı.

Silvan beldesindeki Vadi Hulve Bilgi Merkezi, işgal güçlerinin Cebel El-Mukebbir bölgesinde Muhammed Emin Şukeyrat ve Ammar Selame Hadidun isimli Filistinlilere ait iki barakayı yıktığını söyledi.

İşgal güçlerinin Hadidun’un evini habersiz bir şekilde yıktığı, yıkım esnasında ailenin evde olmadığı, 2011 yılında inşa edilen evde 5’i çocuk 7 kişinin yaşadığı bildirildi.

İşgal güçlerinin ayrıca Muhammed Emin’e ait prefabrik evi yıktığı; iki oda, bir mutfak ve bir tuvaletten oluşan evin yapımının 100 bin şikele (yaklaşık 27 bin 475 dolar) mal olduğu ifade edildi.

Vadi Hulve Bilgi Merkezi, Muhammed Emin’in 10 kişiden oluşan ailesiyle birlikte sahip olduğu arazi üzerine bir ay önce inşa edilen eve taşınma niyetinde olduğunu belirtti.

İşgal yönetimi bir yandan Yahudi yerleşimciler için sürekli yeni konutlar inşa ederken Filistinlilere inşaat ruhsatı vermiyor ve evlerini ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.