Siyonist İsrail güçleri, 10 Filistinliyi gözaltına aldı

  • 02 Ağustos 2015
  • 782 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail güçleri, 10 Filistinliyi gözaltına aldı

İşgal güçleri bu sabah (2 Ağustos Pazar) Batı Yaka’nın güneyindeki El-Halil kentinde Filistinli 3 genci gözaltına aldı ve kentin çevresinde askeri kontrol noktaları oluşturdu. İşgal güçleri ayrıca Kudüs’te 3 ve Ramallah’ta 4 Filistinliyi gözaltına aldı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal güçleri El-Halil’de Muhammed Ebu Merhıyye, Iyd El-Akker ve Uday El-Muhtesib’i evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldı. İşgal güçlerinin baskınlar sırasında kapıları patlayıcıyla kırarak evlerde arama yaptığı ifade edildi.

Bu arada, işgal güçlerinin El-Halil’in güneyindeki El-Fevvar Mülteci Kampı yakınlarında ve kuzeydeki Beyt Ummer beldesi yakınlarında barikat kurduğu ve ana yola yakın işyerlerinde arama yaptığı bildirildi.

Filistinli yerel kaynaklar ve görgü tanıkları, işgal güçlerinin Ramallah’ın doğusundaki El-Muğir köyüne baskın düzenleyerek 3 genci gözaltına aldığını ve baskın sırasında Filistinli gençlerle işgal güçleri ve işgal güçlerine destek için gelen Yahudi yerleşimciler arasında çatışmaların yaşandığını söyledi.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin Ramallah’ın doğusundaki Silvad beldesinde de eski esirlerden Mahir Nadir Mübarek’i evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını belirtti.

İşgal güçlerinin ayrıca Kudüs’ün Eski Belde semtinde güvenlik kameralarından işgalcilere taş attıklarını tespit ettiğini öne sürerek Filistinli 3 genci gözaltına aldığı kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.