Siyonist Ä°srail Güçleri Batı Yaka’da 12 Filistinliyi Gözaltına Aldı

  • 02 Eylül 2015
  • 775 kez görüntülendi.
Siyonist Ä°srail Güçleri Batı Yaka’da 12 Filistinliyi Gözaltına Aldı

Ä°ÅŸgal güçleri bu sabah (2 Eylül ÇarÅŸamba) erken saatlerde Batı Yaka’nın dört vilayetinde 12 Filistinliyi gözaltına alırken, operasyonların Cenin’in çeÅŸitli bölgelerinde yoÄŸunlaÅŸtığı ifade edildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, iÅŸgal güçleri El-Halil kentinin kuzeyinde El-Arrub Kampı’nda evlere barbar bir ÅŸekilde baskın düzenleyerek Fadi Zeydan, Mahmud El-Adaribe, Yusuf EÅŸ-Åžatarat ve Mutasım Cevabira’yı gözaltına alarak bilinmeyen bir yere götürdü.

Beyt Ummer’deki Yahudi YerleÅŸimine Karşı Halk Komitesi sözcüsü Muhammed Iyad Avad, iÅŸgal güçlerinin beldedeki Et-Tarabiga bölgesine baskın düzenlediÄŸini ve BeÅŸir Ebu AyyaÅŸ isimli genci gözaltına aldığını, böylece beldede 24 saat içinde gözaltına alınanların sayısının yedi kiÅŸiye ulaÅŸtığını söyledi.

Nablus vilayetinde de işgal güçleri Nablus kenti yakınlarında iki Filistinliyi yanlarında savaş aleti bulundurdukları iddiasıyla gözaltına aldı.

Ä°ÅŸgal televizyonu 7’inci kanalı, iÅŸgal güçlerinin Za’tera kontrol noktasında aracında M16 ve mermi buldukları bir Filistinliyi gözaltına aldığını bildirdi. Ä°ÅŸgal rejiminden yayın yapan 0404 sitesi de iÅŸgal güçlerinin Itamar Yahudi YerleÅŸkesi yakınlarında bir genci üzerinde bıçak bulundurduÄŸu için gözaltına aldığını ifade etti.

Ramallah’ta ise Esir Kulübü iÅŸgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde üç genci gözaltına aldığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.