Siyonist İsrail Yargısı Engelli Şehit Ebu Sureyya Dosyasının Kapatılmasına Karar Verdi

  • 17 Mayıs 2019
  • 1.032 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Yargısı Engelli Şehit Ebu Sureyya Dosyasının Kapatılmasına Karar Verdi

Siyonist işgalin askeri yargısı Filistinli engelli şehit İbrahim Ebu Sureyya’nın dosyasının kapatılmasına karar verdi.

Tekerlekli sandalyeye mahkum durumdaki Filistinli engelli İbrahim Ebu Sureyya 15 Aralık 2017’de Gazze’nin doğusundaki barışçıl gösterilere katılması esnasında işgal askerleri tarafından vurularak şehit edilmişti.

Siyonistlere ait Haaretz gazetesinin yayınladığı haberde askeri mahkemenin, askerleri sorguladığı ve video görüntülerini incelediği ancak İbrahim Ebu Süreyya’nın doğrudan işgal askerlerinin ateşiyle öldürüldüğüne dair bir delil bulunamadığına hükmettiği ifade edildi.

Haberde, araştırmaya göre Ebu Süreyya’nın şehit edildiği gün İsrail güçlerinin olaylara karışanları dağıtmak için ateş ettikleri, sınıra yakın bölgede karışıklık çıkaranların bedenlerinin alt kısımlarına gerçek mermilerle ateş ettikleri iddia edildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı ise Ebu Sureyya’nın şehit edildiği vakit yaptığı açıklamada onun işgal güçlerinin bedeninin üst kısmına gerçek mermilerle ateş etmeleri sonucu şehit olduğunu ifade etmişti.

Olay esnasında Ebu Süreyya’nın yanında olanlar da onun doğrudan kafasına isabet eden bir mermiyle şehit olduğunu dile getirmişlerdi.

Sosyal medyada da onun tekerlekli sandalyesiyle elinde Filistin bayrağıyla gösteriye katılmasının görüntüleri yayınlanmıştı.

İşgal yargısı 12 Mayıs’ta verdiği kararla Devabişe ailesini yakan cinayet çetesinin yargılanan son ferdinin de cinayet suçundan beraat ettirilmesine karar verirken 14 Mayıs tarihinde de Meryem Rabi’nin kafasına 2 kg büyüklüğünde kaya atarak şehit olmasına neden olan teröristin serbest bırakılmasına hükmetmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.