Siyonist İsrail’in Dimona nükleer santrali tehlike saçıyor

  • 13 Nisan 2016
  • 792 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail’in Dimona nükleer santrali tehlike saçıyor

Filistin halkını katliamlardan geçirip, Filistin topraklarını işgal eden ve Siyonist terör çetelerinden ve göçmen Yahudilerden oluşan oluşan gayri meşru İsrail devleti 1948 yılında kurulduktan hemen sonra, nükleer silah geliştirme çalışmalarına başladı.

Bu kapsamda 1950’li yılların sonuna doğru Fransa’nın desteğiyle gizli bir nükleer reaktör kurdu. Siyonist rejim 1960’lı yıllarda ilk nükleer silahlarını üretti. Bundan amacı Filistin halkı başta olmak üzere Arap milletlerini tehdit ederek kendine boyun eğdirmekti.

Soykırımcı İsrail rejiminin yaklaşık 200 ila 400 nükleer savaş başlığına ve bu başlıkları taşıyabilecek füze, uçak ve denizaltı fırlatma sistemlerine sahip olduğu bilinmektedir. Dimona nükleer santralinin eski bir nükleer santral olduğu için, radyo aktif dalgalar yaymakta, çevre kirlenmesine ve insan hayatının tehlikeye girmesine sebep olmaktadır. Dimona nükleer santralinde beyaz olmayan Yahudiler çalıştırılmakta ve çevresinde de Afrika kökenli ve safarid Yahudiler ile yoksul kesimler yerleştirilmektedir.

Siyonist İsrail rejimi, iki aşamalı ırkçılık yapmaktadır. Buna göre, Yahudiler, Yahudi olmayan toplumlar ve halklardan daha üstündür. Aşknazi Yahudiler de safarid ve falaşa Yahudilerden üstündür. Eski model ve tüketim tarihi son bulmuş Dimona nükleer santralinin radyasyon dalgaları Ürdün ve Mısır halkının da can güvenliğini tehdit etmektedir. bu santral’de çalıştırılanlar da kanser gibi ölümcül hastalıklara yakalanıp, hayatlarını kaybetmektedirler.

Irkçı israil rejiminin altı nükleer tesis bulunuyor. Dimona nükleer santrali başta olmak üzere bu nükleer tesislerin tamamı askeri amaçlı tesislerdir. Bu nedenle işgalci ve katil İsrail rejimi uluslar arası Atom enerjisi ajansına üye olduğu halde 1970’te yürürlüğe giren Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması-NPT-yi imzalamamış, UAEA’nin denetçilerine nükleer tesislerde denetleme yapmalarına izin vermemektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.