Siyonist İsrailli profesör: Beyrut’u yıkalım

  • 18 Şubat 2016
  • 824 kez görüntülendi.
Siyonist İsrailli profesör: Beyrut’u yıkalım

İsrail asıllı ABD’li bir yazar, Hizbullah’ın füzelerini yok etmek için “Beyrut’u yıkmayı” önerdi.

İsrail gazetesi Haaretz’de ‘İsrail, Hizbullah füzelerini yok etmek için Beyrut’u yıkmalı mı?’ başlıklı yazı tepki yarattı.

İngiliz Independent gazetesinde Bethan McKernan imzasıyla yayınlanan bir makalede, İsrail’in gazetesi Haaretz’de yayınlanan ve İsrail asıllı ABD’li Profesör Amitai Etzioni’nin kaleme aldığı yazıdaki ‘Beyrut’u yıkma önerisinin’ hayret verici olduğu belirtildi.

Yazısında İsrail’in Beyrut’un yıkılmasının etik ve mantıki sonuçlarını gözden geçirmesi gerektiği önerisinde bulunan Etzioni, İsrail ordusunun Hizbullah’ın Beyrut’taki sivil bölgelerde saklanmış binlerce füzesini yok etmek için patlayıcılarla bütün kenti yıkmasının en iyi çözüm olacağını savunuyor.

Independent’ta “Bir İsrailli köşe yazarı ciddi ciddi Beyrut’un tamamının yıkılabileceğini söylüyor” başlıklı makalede, Etzioni’nin önerisine karşı “Peki orada yaşayan insanlar ne olacak?” sorusu yer aldı. Etzioni’nin kullanılmasını önerdiği silahların Lübnanlıların Beyrut’tan ayrılacak zaman bile bulamamasına yol açacağı kaydedilen makalede, İsrail asıllı yazarın ‘Uluslararası toplum bizi anlayacaktır” iddiasıyla da dalga geçildi.

Öte yandan, Profesör Etzioni “basit” bir kişi değil. Washington DC’deki George Washington Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Etzioni, daha önce Columbia ve Harvard gibi prestijli okullarda da ders vermiş.

Etzioni’nin “CV”sinde, Palmah üyeliği de bulunuyor. Palmah, Filistin’in İngiliz mandası döneminde kurulan, siyonist yerleşimlerin silahlı gücü Hagana’nın “elit” timi olarak biliniyor. Palmah, özellikle 1947 BM Filistin Bölünme Planı’ndan sonra Arap sivillere yönelik katliamları ile tanınıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.