Siyonist Rejim, El-Halil’de Ona Yakın Tesisi Yıktı

  • 16 Kasım 2015
  • 829 kez görüntülendi.
Siyonist Rejim, El-Halil’de Ona Yakın Tesisi Yıktı

Filistin halkını sindirmek, azmini kırmak ve baskı altında tutmak için her yola başvuran işgal güçleri bugün sabah Batı Yaka’nın El-Halil şehrinin doğusunda yer alan Sair Beldesi doğusunda dokuz tesis ile hayvanlar için kullanılan barakalarla ağılları yerle bir etti.

Yerel kaynaklar konuyla ilgili verdikleri bilgide, bugün (16 Kasım Pazartesi) sabah El-Halil şehri çevresindeki birçok noktaya buldozer ve kepçelerle baskın yapan işgal güçlerinin Filistinli vatandaşların baraka evleriyle, bu vatandaşların hayvanları ve tarım arazileri için kullandıkları tesisleri yıktıklarını belirterek, işgalci askerlerin Oslo Anlaşmasına göre buraların işgal rejimine ait olduğunu iddia ettiklerini söylediler.

Kaynaklar ayrıca, işgal askerlerinin ev sakinlerini bölgeden uzaklaştırdıktan sonra yıkıma başladığını ve kimseyi bölgeye yaklaştırmadığını ifade ettiler.
Diğer taraftan bugün El-Halil şehrinin bir mahalle ve beldesine de operasyon yapan işgal güçleri Siyonistlere karşı eylem yapan iki şehide ait eve girip ölçü aldıkları belirtildi.

Özellikle şehrin güney kesiminde yoğunlaşan işgal askerleri Fadl Ez-Zerv adındaki Filistinli vatandaşa evinin 48 saatliğine gasp edildiğini bildirip evine el koydular.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.