Siyonist Yönetim, Filistinli tutuklunun evini yaktı

  • 03 Aralık 2015
  • 772 kez görüntülendi.
Siyonist Yönetim, Filistinli tutuklunun evini yaktı

İsrail askerlerinin, Batı Şeria’nın Nablus kentinde, Yahudi yerleşimcileri öldürmeyi planlamakla suçladığı tutuklu Ragıb Ahmed Muhammed Alyevi’nin evini yıktığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, bir grup İsrail askeri, Alyevi’nin evini abluka altına aldı ve patlayıcıyla gerçekleştirilen yıkım öncesinde çevredeki evleri de boşalttı. Askerler, evin etrafında toplanan ve araç lastikleri yakarak, askerlere taş atan bir grup Filistinliyi gaz ve ses bombası atarak dağıtmaya çalıştı.

İsrail ordu sözcüsü Ovijaa Adraei ise yaptığı yazılı açıklamada, “2 ay önce Beyt Furik köyü yakınlarında 2 yerleşimciyi öldüren hücreye başkanlık eden Filistinlinin” evinin yıkıldığını duyurdu.

Adraei, “Alyevi’nin hücre üyelerini saldırı düzenlemeye sevk ettiğini ve bunun için kendilerine silah temin ettiğini” ifade etti.

Hamas üyesi Alyevi, İsrail tarafından Yahudi yerleşimcilere yönelik bir dizi saldırı gerçekleştirmekle suçlanmış ve geçen ekim ayında tutuklanmıştı. İsrail ordusu, Alyevi’nin ailesini geçen kasım ayında evlerinin yıkılacağı konusunda uyarmıştı.

İsrail askerleri dün de Doğu Kudüs’te İsraillilerin üzerine aracını sürdüğü gerekçesiyle vurularak öldürülen Filistinli İbrahim el-Akkari’nin evini patlayıcılarla yıkmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.