Son bir yıl içinde Yemen’de 27 bin sivil öldü veya yaralandı

  • 22 Haziran 2016
  • 710 kez görüntülendi.
Son bir yıl içinde Yemen’de 27 bin sivil öldü veya yaralandı

Yemen İnsan Hakları Merkezi, son bir yıl içinde Suudi koalisyonunun Yemene yaptığı saldırıların ardından işledikleri cinayetler hakkında rapor yayınladı.

Yemen el-Mesire televizyonunun bildirdiğine göre, Yemen İnsan Hakları Merkezi düzenlediği basın toplantısında son bir yıl içinde Yemen’de 27 bin sivilin Suudi rejimi ve yandaşlarının saldırıları sonucu hayatını kaybettiğini veya yaralandığını, bu rakamdan 9366’sının ölmüşler listesinde yer aldığını, 17663 kişinin de yaralılar listesinde bulunduğunu bildirdi.

Suudi rejimi liderliğinde Yemen’e yapılan saldırılarda ülkenin alt yapısını ve halkın güncel yaşamını temin edecek merkezleri hedef alarak yok etmekle büyük insani bir cinayet ve faciaya imza attığının belirtildiği bu raporda saldırganların resmen sivilleri hedef aldıklarını ve bu saldırılarda yasak silahları kullandıkları açıklandı.

Raporda ayrıca uluslararası kuruluşların ve toplumların bu cinayetler karşısında sessiz kalmaları ise kınanmıştır.

Öte yandan Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Yemen’de 19 ilde gıda güvenliği olmadığını duyurdu.

FAO’nun internet sayfasında yayınlanan raporda, “BM’nin yapmış olduğu yeni bir çalışma, Yemen’deki 22 ilden 19’unda gıda güvenliği olmadığını, bazı illerde halkın yüzde 70’inin yiyecek bulmada büyük sıkıntı yaşadığını ortaya koymuştur.” ifadesine yer verildi.

Raporda, gıda güvenliği konusunda yaşanan sıkıntının temel sebebinin, yakıt azlığı ve ithalata getirilen kısıtlamalar olduğu belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.