Sudanlı Genç Etiyopya Uçağında Yahudi Yerleşimciyi Öldürmeye Çalıştı

  • 04 Kasım 2015
  • 815 kez görüntülendi.
Sudanlı Genç Etiyopya Uçağında Yahudi Yerleşimciyi Öldürmeye Çalıştı

İşgal rejimi medya kaynakları, Etiyopya Havayolları’na ait bir uçakta Sudanlı bir gencin Kudüs İntifadası’na destek ve işgalcilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerini protesto amacıyla Yahudi yerleşimci bir yolcuyu öldürmeye çalıştığını bildirdi.

Yediot Ahranot gazetesi, bugünkü (4 Kasım Çarşamba) sayısında işgal rejimi Dışişleri Bakanlığı’nın bildirisine dayandırdığı haberinde, Etiyopya güvenlik güçlerinin Çad’dan Etiyopya’ya gitmekte olan Ethiopian Airlains’a ait yolcu uçağında İsrailli bir yolcuyu öldürmeye çalışan Sudanlı bir Müslüman yolcuyu gözaltına aldığını ifade etti.

Gazete, olayın geçen Perşembe günü gerçekleştiğini ve 54 yaşındaki Yahudi yerleşimcinin uçak alçalmaya başladığında Sudanlı yolcunun kendisine arkadan saldırarak boğmak istediğini söylediğini yazdı.

Yahudi yerleşimci, Sudanlı yolcunun ilk önce kafasına vurduğunu ve “Allahu ekber” diye bağırdığını, daha sonra hosteslerin ve Lübnanlı bir yolcunun müdahale ederek kendisini Sudanlı yolcunun elinden kurtardıklarını ifade etti.

Haberde, Yahudi yerleşimcinin Afrika’da iletişim alanında çalıştığı Addis Ababa’ya inerek oradan işgal altındaki Filistin’e geçmeyi planladığı belirtildi. Yahudi yerleşimci, Lübnanlı yolcu hariç diğer yolcuların saldırıyı seyretmekle yetindiklerini iddia etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.