Suriye: ABD, teröristleri yok olmaktan kurtaracağını düşünmesi halinde yanılacaktır

  • 07 Nisan 2017
  • 1.118 kez görüntülendi.
Suriye: ABD, teröristleri yok olmaktan kurtaracağını düşünmesi halinde yanılacaktır

Suriye Cumhurbaşkanlığı; ABD’nin bugün erken saatlerde Homs İlinin doğusunda yer alan Şuayrat Askeri Havalimanına nedensiz ve açık bir saldırıda bulunduğunu belirtti.

Suriye Cumhurbaşkanlığı sosyal paylaşım sitesi facebooktaki resmi sayfası üzerinde bulunduğu paylaşımda; ABD’nin bu saldırısını patavatsız ve sorumsuz bir davranış olarak nitelendirdi. ABD’nin bu saldırısının ancak ve ancak gerçekler karşısında dar görüş ve ufuksuz bakışın yanı sıra siyasi ve askeri körlük neticesinde olabileceğine dikkat çeken Cumhurbaşkanlığı, yalan propaganda ve kasıtlı bir çarpıtma hamlesi peşinde sürüklenme olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanlığı asılsız suçlamalarla yürütülen çarpıtma ve propaganda amaçlı hamlenin, patavatsız ve sorumsuz davranan ABD idaresinin siyasi ve askeri bir arbedede bulunma niyetini beslediğine dikkat çekti.

BM’de üye egemen bir devlete ait bir havaalanını bombalamakla ABD’nin bulunduğu bu utanç verici davranışın Suriye’nin her daim ABD yönetimlerine  ilişkin söylemlerinin doğruluğunu bir kez daha kanıtladığını vurgulayan Cumhurbaşkanlığı; ABD’de idarelerin değişmelerinin, ABD’nin dünyanın egemen ülkelerini hedef alma, halkları sömürme ve boyunduruk altına almaya dayalı politikalarının değişeceği anlamına gelmeyeceğinin bir kez daha netleştiğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanlığı ABD rejiminin bu saldırı ile Suriye’de edat olarak kullandığı terör örgütleri ve çetelerini desteklediğini ve onları yok olmaktan kurtaracağını düşünmesi halinde yanıldığını vurguladı. Suriye’nin edat olarak kullanılan bu terör örgütleri ve çetelere karşı savaşını daha büyük bir azimle sürdüreceğini tüm netlikle bir kez daha belirtmek istediğini ifade eden Cumhurbaşkanlığı; Suriye topraklarının her yerinde teröre karşı operasyonlarını yoğunlaştıracağını da kaydetti.

Bu arada Suriye Halk Meclisi; ABD’nin Suriye’ye yönelik saldırısını şiddetle kınadığını vurgularken, kin ve nefret dolu bu açık saldırının Suriye’de ciddi bir çöküş yaşamakta olan teröristleri kurtarma ve savunma amaçlı olarak geldiğinin altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.