Suriye birlikleri Ürdün sınırında kontrol tamamen sağladı

  • 12 Ağustos 2017
  • 1.027 kez görüntülendi.
Suriye birlikleri Ürdün sınırında kontrol tamamen sağladı

Suriye ordu birlikleri radikal teröre karşı savaşında  yeni ve önemli başarılara imza atarken, radikal çeteleri yine büyük kayıplara uğratmaya devam etti. Bu çerçevede Suriye birlikleri Ürdün sınırında kontrol sağlamayı başardılar.

Süveyda kırsalının doğusunda radikal teröre karşı operasyonlarda bir saha komutanı basına yaptığı açıklamada; ordu birliklerinin Süveyda kırsalının doğusu Badiye Bölgesi ekseninde bir dizi süreçlerden ibaret nitelikli operasyonlarda bulunduklarını belirtti.

Saha komutanı operasyonların sonunda Suriye ordu birliklerinin Ürdün ile 30 km uzunluğunda olan sınır şeridinin tamamını sınır karakolları ile birlikte radikal teröristlerden kurtararak kontrollerine aldıklarını vurguladı. Kontrole alınan bölgenin 4 bin kilometre karelik alandan fazla olduğuna dikkat çeken saha komutanı, ordu birliklerinin teröristleri kovalama ve tüm sınır şeridini kontrole alma operasyonlarını başarıyla sürdürdüklerini kaydetti.

Şam, Dera, Süveyda, Humus, Hama, Rakka ve Deyrezzor’a kadar uzanan bölgelerde radikal terör örgütlerin en önemli ikmal ve destek geçitleri olan Biir el Sovt ve Ebu Şerşuh geçitlerini kontrole alma açısından söz konusu operasyonların önemine vurgu yapan saha komutanı; bunun radikal çetelere karşı büyük bir darbe teşkil ettiğinin altını çizdi.

Sınır koruma güçlerinde bir subay ise; ordu birliklerinin 30 kilometreden uzun mesafeyi stratejik noktaları ve tepeleri ile terörden kurtarmaları ardından bu bölgelerde siperlenip konuşlandıklarına dikkat çekti.

Subay buna eş zamanlı olarak radikal teröristlerin Ürdün’e açtıkları tüm geçitlerin de kapatıldığını ifade ederken, bunun teröristlerin destek ve ikmal hatlarının kesilmesi açısından büyük bir önem teşkil ettiğini kaydetti.

Bu arada Suriyeli askeri bir kaynak ordu birliklerinin Humus İlinin doğusunda IŞİD’e karşı operasyonlarını sürdürdüklerini aktarırken, Humus Kentinin 73 km doğusunda yer alan Tarfavi Beldesini terörden kurtarıp güvenlik ve kontrolü sağladıklarını belirtti.

Operasyonlarda yüksek sayıda teröristin muhtelif tür birçok araçla birlikte etkisiz hale getirdiklerini ifade eden kaynak; civardaki köylere kaçan teröristleri kovalama operasyonlarının devam ettiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.