Suriye DışiÅŸleri Bakanı: Amerika Suriye’nin düşmanıdır

  • 11 Eylül 2017
  • 1.089 kez görüntülendi.
Suriye DışiÅŸleri Bakanı: Amerika Suriye’nin düşmanıdır

Suriye dışiÅŸleri bakanı yardımcısı Faysal Mikdad, terör örgütü IŞİD’in Amerika’nın desteÄŸiyle Suriye’nin bazı ÅŸehirlerini sultasında tuttuÄŸunu belirterek, ‘Amerika Suriye’nin düşmanıdır’ dedi.

Faysal Mikdad, dün gece Lübnan el’Meyadin tv kanalına verdiÄŸi demeçte, Amerikalıların teröristlere destek için Suriye’nin altyapılarını  viran ettiÄŸini söyledi.

Suriye dışiÅŸleri bakanı yardımcısı, Amerikalıların kendi ayaklarıyla Suriye’den çekilip gitmelerinin daha iyi olacağını  aksi halde Suriye’nin onları iÅŸgalci güç olarak görüp ona göre tutum  sergileyeceÄŸini söyledi.

Faysal Mikdad, Deyruz’Zur’daki çatışmalara da temas ederek, ”Amerika’nın terör örgütü IŞİD’e verdiÄŸi destek bu terör örgütünün sözkonusu kente girmelerine sebep olmuÅŸtu” dedi.

Mikdad, Deyruz’Zur’un stratejik bir bölge olduÄŸunu belirterek, zira bu bölgenin Suriye’yi Irak’a baÄŸlayan bir bölge olduÄŸunu  söyledi ve ‘Amerika, Irak ve Suriye’nin birbirleriyle irtibatını istemiyor’ dedi.

Faysal Mikdad, ayrıca  İran Ä°slam Cumhuriyeti, Lübnan Hizbullah hareketi ve Rusya’ya, Suriye’de teröristlere karşı mücadeledeki iÅŸbirliÄŸine iÅŸaretle, ”Åžam yönetimi, Ä°ran, Lübnan Hizbullahı ve Rusya’yı takdir ediyor’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.