Suriye Dışişleri Bakanlığı: Son patlamaların hedefi Cenevre görüşmelerini yenilgiye uğratmaktır

  • 28 Temmuz 2016
  • 687 kez görüntülendi.
Suriye Dışişleri Bakanlığı: Son patlamaların hedefi Cenevre görüşmelerini yenilgiye uğratmaktır

Suriye Dıişişleri Bakanlığı, Suriye’deki son terör olaylarının asıl amacının Suriye krizinin çözümlenmesi amacıyla başlatılan Cenevre görüşmelerinin başarısız sonuçlanması olduğunu bildirdi.

Sana haber ajansının bildirdiğine göre Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı silahlı terör örgütlerin başkent Şam’ın muhtelif sivil yerleşim alanları ve Haseke İline tabi Kamışlı Kentinde sivilleri hedef alan gaddar terör saldırılarının, bu terör örgütlerin işverenleri olan dış güçler ve rejimlerin Suriye’de kanların akıtılmasını durdurma ve siyasi çözüm sağlama çabalarını sabote etme amaçlı deşifre edilmiş açık çabalar olduğunu belirtti.

Bakanlık dün BM genel sekreteri ve Güvenlik Konseyi başkanına gönderdiği iki eş resmi mektupta; IŞİD, Kaide Örgütünün Suriye kolu Nusra Cephesi, İslam Ordusu, Ahrar el Şam İslami Hareketi ve daha başka isimler altında faaliyet gösteren söz konusu terör örgütlere her tülü askeri ve siyasi desteği temin edip yönlendiren söz konusu dış güç ve rejimlerin; Suriye halkının kanlarının akıtılmasına son verme amaçlı çabaları engellemek için her gayreti gösterdiklerini ifade etti.

Bakanlık IŞİD terör örgütünün Kamışlı Kentinin batısında intihar eylemcisi bir teröristin bomba yüklü bir araçla gerçekleştirdiği terör eyleminde 48 vatandaşın şehit, 140 vatandaşın da yaralı düştüğünü, yaralıların bir kısmının ağır durumda olmalarıyla şehit sayısının her an artabileceğine dikkat çekti.

‘Ilımlı muhalifler’ adı altında her türlü desteğin temin edildiği terör örgütlerinin de 24 ve 25 Temmuz tarihlerinde başkent Şam’ın muhtelif bölgelerinde savunmasız sivil insanları güvenli evlerinde, işyerlerinde ve çarşı-pazarlarında gelişigüzel füze yağmuruna tuttuklarını belirten bakanlık; bu saldırılarda da aralarında çocuk ve kadınların bulunduğu çok sayıda masum sivil vatandaşın şehit ve yaralı düştüklerini belirtti. Bakanlık ölen sivil vatandaşlar arasında küçük çocuklarının doğum gününü kutlayan bir ailenin tamamının bulunduğuna dikkat çekti.

Yine ‘ılımlı muhaliflerin’ 24 Temmuz tarihinde Halep Kentinin sivil yerleşim alanlarını havan, cehennem topu ve füzelerle hedef aldıklarına vurgu yapan bakanlık; burada da aralarında çocuk ve kadınların bulunduğu onlarca vatandaşın şehit ve yaralı düştüklerini belirtti.

Bakanlık; Nusra Cephesi, IŞİD, Ahrar el Şam İslami Hareketi, Fetih Ordusu, İslam Ordusu, Nurettin Zenki Hareketi ve daha başka isimler altında Suriye ve halkına yönelik insanlığın benzerini görmediği vahşet dolu terör estiren bu örgütlerin kim, hangi devlet ve güç tarafından nasıl desteklendiğinin artık herkes tarafından bilindiğinin altını çizdi. Bu terörden amacın da artık herkes tarafından bilindiğini belirten bakanlık; söz konusu terör örgütlerinin vahşetini kınama ve onları destekleyen devletlere karşı caydırıcı ciddi icraatlar alınması talebinin altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.