Suriye, Doğu Guta’yla ilgili gerçek dışı haberleri ifşa etti

  • 17 Mart 2018
  • 1.092 kez görüntülendi.
Suriye, Doğu Guta’yla ilgili gerçek dışı haberleri ifşa etti

Suriye Dışişleri Bakanlığı, dün akşam yaptığı açıklamada bu ülkenin son bir kaç gün içinde Doğu Guta’da terör örgütleri ve onların destekçilerinin hilekarlık ve yalan komplosunun etkisiz kılmayı başardığını bildirdi.

İRNA’nın verdiği habere göre Suriye Dışişleri Bakanlığı bu ülke ordusunun Doğu Guta’dan çıkan binlerce kişinin can güvenliğini temin ederek onların çatış bölgesinden dışarı çıkmalarını sağlayabildiğini bildirdi.

Suriyeli imdat ve kurtarma örgütlerinin son yıllarda Suriye vatandaşlarına önemli hizmet sunmayı başardıklarını bildiren Suriye dışişleri bakanlığı, Doğu Guta halkından binlercesinin terör örgütlerinin tüm tehdit ve baskılarına rağmen bu bölgeden çıkmasının bir takım terör destekçisi ülkenin tüm yaygara ve hikayelerinin bir nifak ve yalandan ibaret olduğunu gösterdiğini bildirdi.

Terör mağduru sivil vatandaşlar Ceyşul İslam, Feylak el Rahmen ve Nusra Cephesinin yıllardır mallarını, ırzlarını ve onurlarını gasp ettiğini ifade ettiler. Teröristlerin çocukları okulsuz sivilleri de aç susuz bıraktıklarını ifade eden sivil vatandaşlar, işverenleri yabancı güçlerle insani durumları kötüleştirmek ve bu durumların insani ticaretini yapmak için masum sivillere her türlü insanlık dışı vahşeti uyguladıklarını kaydetti.

Kadınlardan teröristlerin sadece Doğu Ğuta’dan çıkmak istemesi nedeniyle kocasına ateş açıp öldürdüklerini ve çocuklarını yetim bıraktıklarını ifade ederken gözyaşlarını tutamadı.

Gençler ise kendilerini silah zoruyla saflarına katmaya çalıştıklarına dikkat çekerken, Doğu Guta’da radikal teröristler ve işverenlerinin insanlığın yüz karası bir cehennem yaşattıklarını belirtti.

Doğu Guta’dan çıkmalarını engellemek için kendilerini korkuttuklarını ve Suriye ordusunun kendilerini öldüreceği iddiaları yaydıklarını ifade eden sivil vatandaşlar, cehennem azabına dayanamayan vatandaşların çıkmaya ısrar etmeleriyle onlara ateş açtıklarını belirtti. Vatandaşlar Doğu Guta’nın birçok beldesinde halk kitlelerinin canları pahasına teröristlere karşı gösteriler düzenlediklerini ifade ederlerken, teröristlerin göstericilere de ateş açıp birçok kişiyi katlettiklerini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.