Suriye, Filistinli aileye yapılan vahşi saldırıyı kınadı

  • 09 Ağustos 2015
  • 788 kez görüntülendi.
Suriye, Filistinli aileye yapılan vahşi saldırıyı kınadı

Suriye siyonist yerleşimcilerin Filistin’in Batı Yaka Nablus Bölgesinin güneyindeki Duma Köyünde Filistinli Saad el Devabişe’nin evini içindeki aileyle birlikte ateşe vermeleriyle temsil olan vahşi cinayeti şiddetle kınadı.

Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığında yetkili bir kaynak yayınladığı beyanda; radikal yerleşim sürülerinin işgal güçlerinin koruması altında Filistinli aileyi evinin içinde canlı canlı yakmalarının en vahşi cinayetlerden biri sayıldığını ifade etti. Uykuları sırasında gafil yakalanan Filistinli aileye yapılan bu yeni saldırıda 1.5 yaşlarındaki Ali Devabişe’nin şehit düşmesi ardından babasının aldığı ağır yaralar sonucunda dün şehit olduğuna dikkat çeken kaynak; anne ve 4 yaşlarındaki diğer çocuğun ise sağlık durumlarının hala ağır olduğuna işaret etti.

Kaynak Suriye Arap Cumhuriyeti hükümetinin, İsrail işgal güçleri ve radikal yerleşimcilerin süregelen vahşetlerinin bir devamı olan bu kanlı ve çirkef terör cinayetini en keskin ifadelerle kınadığını vurguladı. Cinayetin yerleşimcilerin ırkçı ve radikal ideolojilerinin bir somutu olduğuna dikkat çeken kaynak; Mescidi el Aksa’ya bulundukları saldırılara da dikkat çekti. Kaynak Suriye’nin bu saldırıları da şiddetle kınadığını ifade etti.

SANA’nın bir nüshasını aldığı beyanında kaynak; tüm ulusal toprakları üzerine başkenti Kudüs olan bağımsız devletini kurmakla birlikte kendi geleceğini kendi elleriyle belirlemede meşru haklarını almada Suriye’nin Filistin halkından yana sabit ve ilkeli tutumunun bir kez daha altını çizdi. Beyanda özellikle Güvenlik Konseyi ve İnsan Hakları Konseyi başta olmak üzere tüm uluslar arası kamuoyundan Fislitin halkının korunması ve meşru haklarının iade edilmesi amacıyla üstlerine düşen sorumluluk ve misyonu üstlenmeleri talep edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.