Suriye güçleri Dera’da sınır karakollarını teröristlerden temizledi

  • 10 Temmuz 2018
  • 1.599 kez görüntülendi.
Suriye güçleri Dera’da sınır karakollarını teröristlerden temizledi

Suriye ordu güçlerinin, ülkenin güneyinde yer alan Dera’da bazı sınır karakollarını teröristlerden temizlediği bildirildi.

İRNA’nın haberine göre, Suriye ordu birlikleri Dera’da 27 bölge ve sınır karakolunu temizlerken operasyonlarda çok sayıda terörist öldü ve yaralandı.

Sözkonusu bölgelere Suriye ordusu tamamen yerleşirken, ordu birlikleri Dera kırsalında yıllardır kiralık teröristlerin saldırı ve gasp eylemlerine maruz kalan Um el Meyazin Beldesi ahalisinin güvenlik ve gereksinimlerini de temin etti.

Belde ahalisi kendilerini yıllardır yaşadıkları terör cehenneminden kurtaran ordu birliklerine destek ve şükranlarını ifade ederken, ordunun belde ve halkını kurtarmasıyla onurlu, güvenli ve hür bir yaşama yeniden döndüklerini belirtti.

Teröristlerin yıllardır belde ve ahalisine oldukça zor ve katı koşullar dayattıklarına dikkat çeken belde ahalisi; gasp ve saldırı eylemleri nedeniyle günlük işlerini bile yapamadıklarını söyledi.

Belde halkı terör saldırıları ve gasp eylemleri nedeniyle belde halkının büyük bir kısmının başka bölgelere kaçtıklarına, şimdi ise ordunun güvenliği temin etmesiyle bu vatandaşların evlerine dönmeye başladıklarını kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.