Suriye: İsrail teröristleri destekliyor

  • 08 Eylül 2017
  • 1.062 kez görüntülendi.
Suriye: İsrail teröristleri destekliyor

Suriye dışişleri bakanlığı, BM genel sekreteri ve Güvenlik Konseyi başkanına gönderdiği ayrı ayrı mektuplarda, terör rejimi İsrail’in Suriye ordusunun Hama’da askeri üssüne saldırısını kınarken İsrail’in teröristlere destek verdiğini bildirdi.

İsrail savaş uçaklarının dün sabah düzenlediği saldırıda iki Suriye askeri ölmüş ve üsste de maddi hasar meydan gelmişti.

Suriye dışişleri bakanlığı, bu ve benzeri saldırıların terör örgütleri IŞİD ve en’Nusra Cephesi’nin desteklenmesi amacıyla yapıldığını bildirdi.

Bu arada Suriye Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı yayınladığı bültende; düşman İsrail savaş uçaklarının saldırısında Lübnan hava sahası üzerinden Hama İlinin Misyaf Kenti yakınlarında askeri bir üssün bir dizi füzeyle hedef aldığını belirtti.

Genel komutanlık; İsrail’in bu saldırısının, Suriye ordusunun birçok eksende radikal terör örgütü IŞİD’e karşı ezici zaferleri ve bu zaferlerin gölgesinde radikal örgütün saflarındaki ciddi çöküşler ardından geldiğine dikkat çekti. Dolayısıyla İsrail’in bu çaresiz saldırıyla IŞİD’in morallerini düzeltme ve ona destek sağlama amaçlı olduğunun altını çizen genel komutanlık; düşman İsrail ile IŞİD ve diğer terör örgütleri arasındaki bağlantı ve işbirliğinin de yeni bir kanıtı olduğunun altını çizdi.

Düşman İsrail’lin birçok kez resmi ve gayrı resmi olarak Suriye’de muhtelif isimler altında faaliyet gösteren terör örgütlere direk ve dolaylı desteğini aleni olarak itiraf ettiğine işaret eden genel komutanlık; saldırının Deyrezzor Kentinin IŞİD kuşatmasından sonra gelmesinin tesadüf olmadığına işaret etti.

Genel komutanlık İsrail’in bu gibi düşmanca davranışlarının bölge güvenliği ve istikrarı açısından teşkil ettiği ciddi tehlikeye karşı uyarıda bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.