Suriye Krizinin Çözümünde İran’ın Rolüne Vurgu

  • 05 Ocak 2016
  • 824 kez görüntülendi.
Suriye Krizinin Çözümünde İran’ın Rolüne Vurgu
BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura, Suriye krizinin çözümünde İran’ın rolünün çok önemli olduğunu bildirdi.

İRNA’nın Fransa haber ajansından naklen verdiği habere göre dün bir açıklama yapana BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura, 5 yıllık Suriye krizinin çözümünde İran ve Arabistan’ın kilit rol ifa ettiklerini belirterek Tahran ve Riyad arasında meydana gelen son anlaşmazlıktan dolayı da kaygısını bildirdi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, bugünkü basın toplantısında, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura’nın önümüzdeki günlerde Suudi Arabistan ve İran’da bir dizi görüşmelerde bulunarak bu iki ülke arasındaki krizin Suriye’deki çatışmanın çözümüne etkisini analiz edeceğini belirtti.

Dujarric, “Özel Temsilci, ziyaretleri sırasında Suudi Arabistan ve İran arasındaki son olayların Suriye’yle ilgili Viyana sürecine etkisini değerlendirecek. De Mistura, Suudi-İran ilişkilerindeki krizin çok büyük endişe yarattığını söyledi ve bu krizin bölgede tehlikeli sonuçlar zincirine yol açmaması için elimizden geleni yapmamız gerektiğini kaydetti” dedi.

Sözcü, Mistura’nın ziyaretlerinin iki ülke arasındaki krizden önce planlandığını, ancak yaşanan hadiselerin ardından bu ziyaretin öneminin daha da arttığını kaydetti.

Suudi Arabistan’ın İran ile ilişkileri kesmesinin bölge için çok ciddi sonuçlar doğuracağını söyleyen Dujarric, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un gelişmeleri yakından takip ettiğini ve bölgedeki tüm siyasi ve dini liderleri, ‘gerilimi yükseltecek açıklamalarda bulunarak yangına körükle gitmemeye’ çağırdığını aktardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.