Suriye müzakereleri başladı

  • 30 Ocak 2016
  • 990 kez görüntülendi.
Suriye müzakereleri başladı

Suriye buhranına görüşmeler yoluyla son verilmesi için kararlaştırılan barış görüşmeleri İsviçre’nin Cenevre kentinde başladı.

AP ajansının bildirdiğine göre, Birleşmiş Milletler’in desteğindeki barış görüşmeleri dün gece Suriye’de asıl muhalif grupların yokluğunda çalışmalarına başladı.

BM genel sekreterinin Suriye temsilcisi Stafon De Mistura, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın temsilcileriyle Cenevre’de barış görüşmelerinde müzakere ettiklerini söyledi.

Mistura, sözkonusu görüşmeyle ilgili olarak basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Suriye yönetimi temsilci heyetiyle Suriye buhranının sona erdirilmesi konusunda görüş alış verişinde bulunduklarını söyledi.

Mistura, ateşkes konusunun ele alındığını ve de Suriye’nin geleceğiyle ilgili asıl konuların ise bütün tarafların yer almasıyla mümkün olacağını bildirdiklerini ve görüşmelerin bu minval üzerinde yapıldığını söyledi.

Mistura, Suriye yönetiminin asıl muhaliflerinin müzakerelere katılıp katılmamaları konusunda kendilerinin şu ana kadar dakik bilgi almadıklarını söyledi.

Mistura’nın bütün gruplarla ayrı ayrı görüşmesi bekleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.