Suriye Ordu Sözcüsü Teröristlere Çağrı Yaptı: İş İşten Geçmeden Silahınızı Teslim Edip Af Kararından Faydalanın

  • 25 Ocak 2016
  • 916 kez görüntülendi.
Suriye Ordu Sözcüsü Teröristlere Çağrı Yaptı: İş İşten Geçmeden Silahınızı Teslim Edip Af Kararından Faydalanın

Suriye Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı vatan koruyucularının Lazkiye kırsalında Rabia Nahiyesi ve civarındaki stratejik bölgeleri çok uluslu tekfirci ve kiralık teröristlerle birlikte arkalarında duran güçlere ağır bir darbe niteliği taşıdığına dikkat çekti.

Genel Komutanlık sözcüsü bugün ilan ettiği ve bir nüshası SANA’ya ulaştırılan askeri beyanda; Rabia Nahiyesi ve civarındaki stratejik bölgelerin ordu kontrolüne geçmesinin, teröre karşı savaşta arta kalan teröristlerin yok edilmesinde temel bir nokta teşkil ettiğine de dikkat çekti.

Ordu birliklerinin Halk Savunma Güçleriyle işbirliği içinde son iki gün içinde gerçekleştirdikleri bir dizi nitelikli operasyonla en bariz ve en önemlileri Gneymiye, Kalayi, Beyt Sükkar, Uveynat, Han el Coz, Beyt Reyha, Bradon, Sovdai Hadra, Beyt Avvan, Riyf Muhtara, Camusuiye, Seraya, Reyyana, Şakiriye olmak üzere 18 belde ve köyü teröristlerden temizlediklerine dikkat çeken sözcü; bir dizi stratejik nokta ve civarındaki stratejik tepeleri de kontrollerine geçirdiklerine vurgu yaptı. Sözcü 120 km kare alana yayılan söz konusu bölgelerde oldukça yüksek sayıda teröristin öldürülmesi ardından saflarında ciddi çöküşler yaşanmakla birlikte sağ kalanların Türkiye sınırları yönüne kaçtıklarının altını çizdi.

Rabia Nahiyesinin teröristlerin Lazkiye kırsalındaki en büyük karargahlarından biri sayıldığına dikkat çeken sözcü, aynı zamanda birçok yönde destek ve ikmal açısından stratejik bir bağlantı noktası teşkil ettiğini ifade etti. Sözcü Rabia’nın kontrol altına alınmasıyla teröristlerin destek, ikmal ve bağlantı noktasının ordu kontrolüne geçmiş olduğunu söyledi.

Askeri sözcü beyanının bitiminde ordu ve silahlı kuvvetlerinin yurdun her karış toprağını terörden temizleme kararlılığı ve azminde olduğunun altını çizerken, vatan ve halkına karşı silah taşıyan herkesi ibret almakla birlikte iş işten geçmeden silahını teslim edip af kararından faydalanmaya çağırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.