Suriye ordusu “Es-Suveyda”nın tam kontrolünü ele geçirdi

  • 10 Ekim 2017
  • 1.109 kez görüntülendi.
Suriye ordusu “Es-Suveyda”nın tam kontrolünü ele geçirdi

Haber kaynakları Suriye ordusu ve direniş güçlerinin ortak operasyonu sonucu “es-Suveyda” sahrasının kontrolünün tam olarak Suriye yönetiminin eline geçtiğini bildirmekteler.

Fars haber Ajansının el-Mayadin’den naklen bildirdiğine göre Suriye ordusu bugün (Salı) terör örgütlerinin es-Suveyda sahrasındaki varlıklarını sonlandırmayı başardı. Öyle ki Amerika’nın yasak bölge ilan ettiği bölgeye kadar artık bu bölgede kesinlikle teröristler bulunmamaktadır.

Daha önce de Suriye ordusu bu bölgenin bazı önemli kesimlerinin kontrolünü ele geçirmeyi ve sınır bölgelerinin işgal öncesi duruma getirmeyi başarmıştı.

Öte yandan Suriye Ekonomi ve Tİcaret Bakanlığı Suriye’nin Lazkiye limanı ile Rusya’nın Noverarsisk limanı arasında ortak deniz ticaret hattı bağlantısı kurulduğu açıklandı.

Bu arada Suriye ordusu, IŞİD’e karşı operasyonlarını sürdürerek aralarında yabancı ve saha komutanlarının bulunduğu yüksek sayıda teröristle birlikte ağır makineli silahlarla donatılmış araçları ve bombalı araçlarını imha etti.

Deyrezzor’da askeri bir kaynak ordu birliklerinin Deyrezzor Kentinin yaklaşık 45 km güneybatısında yer alan Meyadin Kentinde güney ve batı eksenlerinden IŞİD çeteleri ile oldukça şiddetli çatışmalara girdiklerini belirtti. Çatışmalarda IŞİD’in karargah, siper ve araçlarının muhtevalarıyla imha edildiğine dikkat çeken kaynak, öldürülen yüksek sayıda teröristin arasında yabancı ve saha komutanlarının bulunduğuna vurgu yaptı.

Askeri kaynak IŞİD’in çatışmalarda kullandıkları 2 bombalı aracın hedefe ulaşmadan önce Suriye güçleri tarafından imha edildiklerini belirtti.

Ordu birliklerinin Deyrezzor’da Fırat Nehrinin doğusu Hatla – Haşşam ekseninde bir dizi belde ve köyde IŞİD ile şiddetli çatışmalara girdiklerini ifade eden askeri kaynak, buralarda da radikal çetelerin beşeri ve askeri büyük kayıplara uğratıldıklarına dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.