Suriye ordusu İdlib’te kimyasal silah kullandığı haberlerini yalanladı

  • 05 Nisan 2017
  • 1.387 kez görüntülendi.
Suriye ordusu İdlib’te kimyasal silah kullandığı haberlerini yalanladı

Suriye genel kurmay başkanlığı, Suriye ordusunun İdlib’de kimyasal silah kullandığı yönünde çıkan haberleri yalanlayarak bu saldırının sorumlusunun terörist gruplar olduğunu bildirdi.

İRNA’nın haberine göre, Suriye genel kurmay başkanlığı dün gece yayınladığı bildiride, terörist grupların halihazırda savaş meydanlarında dayanacak güçte olmadıkları ve bundan dolayı yalan iddialara bel bağladıkları kaydedildi.

Bildiride, terörist grupların İdlib’teki kimyasal saldırının sorumlusu oldukları  yer alırken, teröristlerin yenilgilerinin üstünü örtmek için masum insanları vahşi saldırılarla hedef aldığı kaydedildi.

Suriye genel kurmay başkanlığı  bildirisinde, Suriye’nin geçmişte de hiç bir şekilde kimyasal ve zehirli gazlar kullanmadığına ve kullanmayacağına vurgu yapıldı.

Teröristlere bağlı medya kuruluşları ve Suriye muhalifi kaynaklar, dün, kimliği belirsiz bir uçak tarafından İdlib’te  kimyasal gaz içerikli füzelerin atıldığını iddia etmişlerdi.

Bu arada BM Güvenlik Konseyi de bugün  Suriye konusunda bir oturum düzenleyecek.

Suriyeli muhalifler, kendi sultalarındaki İdlib’de kimyasal gazlı saldırıda en az 100 kişinin öldüğünü ve 400 kişinin yaralandığını bildirirlerken bu saldırıdan Suriye yönetimini sorumlu tutuyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.