Suriye: Teröristler Doğu Guta’da zehirli madde kullanma direktifi aldılar

  • 02 Mart 2018
  • 1.010 kez görüntülendi.
Suriye: Teröristler Doğu Guta’da zehirli madde kullanma direktifi aldılar

Suriye savunma bakanlığı dün akşam yaptığı açıklamada, Doğu Guta’da bulunan teröristlerin Suriye ordusunu suçlamak amacı ile bölgede zehirli madde kullanma emri aldıklarını duyurdu.

İRNA’nın bildirdiğien göre Suriye savunma bakanlığı Amerika, Britanya ve diğer batılı ülkelerin Doğu Guta’da konuşlu Nusra Cephesi teröristlerden Suriye ordusu ile yakın temas hattında sivillere karşı zehirli maddeler kullanma emri verdikleri, böylece onların Suriye hükümetine karşı yeni senaryolar tasarlayabileceklerini belirtti.

Suriye ordusu, Şam yakınlarında bulunan stratejik Doğu Guta bölgesini teröristlerden temizlemede kararlı. teröristler her gün Doğu Guta’dan Suriyeli vatandaşlara roket ve havan topu saldırılar gerçekleştiriyorlar.

Suriye savunma bakanlığı ayrıca Şam’ın şimdiye kadar asla zehirli madde kullanmadığı ve kullanmayacağına vurgu yaptı.

Amerkia ve müttefikleri şimdiye kadar b ir kaç kez terörist grupları destek bağlamında, teröristlerin Suriye halkına karşı kimyasal saldırıda bulunmasını Şam yönetimine nispet verdi fakat Suriye hükümeti her defasında bu suçlamaları kesin bir dille reddetti.

Bir çok uzman Suriye yönetimini kimyasal silah kullanmakla suçlanmasını, kamuoyunu saptırmak ve Suriye ordusunun teröristlere karşı son zaferlerine paralel olarak gerçekleri ters gösterme şeklinde yorumluyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.