Suriye’de Kuşatma Altındaki Bölgelere Yardım Ulaştırılmaya Başlandı

  • 18 Şubat 2016
  • 775 kez görüntülendi.
Suriye’de Kuşatma Altındaki Bölgelere Yardım Ulaştırılmaya Başlandı

Şam muhabirinin aktardığı bilgiye göre, insani yardım yüklü kamyonlar teröristlerin kuşatması altında bulunan İdlib’in kuzeyindeki Foa ve Keferya şehirlerine doğru yola çıktı.

Bu bilgiye göre, insani yardım taşıyan kamyonlar Madaya ve el-Zebedani şehirlerine doğru da hareket etmeye başlamışlar.

Tesnim muhabiri kamyonların hareketlerinin ve kuşanma altındaki şehirlere girişlerinin Suriye Kızılay örgütünün gözetiminde gerçekleşeceğini bildirdi.

Varılan anlaşma doğrultusunda 20 kamyonun Madaya’ya, 32 kamyonun Şam kırsalındaki el-Muzamiye’ye, bir kamyonun el-Zebedani’ye ve 18 kamyonun da Foa ve Keferya şehirlerine girmesi bekleniyor.

Aynı şekilde halkın sağlık durumunu değerlendirmek üzere Suriye Kızılay’ından bazı sağlık görevlilerinin de Madaya ve el-Zebedani, Foa ve Keferya’ya gitmesi bekleniyor.

Diğer taraftan bu yardımların bir kısmı, IŞİD’in kuşatması altında bulunan Şam’ın doğu kesimine ve Deyrizor’a gidecek.

Suriye Kızılay’ında bir kaynak insani yardımlarla ilgili şu açıklamalarda bulundu: Kamyonlar içerik bakımından aynı içeriğe sahiptirler ama taşıdıkları yardım miktarı, bölge sakinlerinin sayısına göre değişmektedir. İnsani yardımlar, hurmalı bisküvi gibi yüksek kalorili gıda maddeleri, çocuk için gerekli olan ihtiyaçlar, ilaç, gıda paketleri ve un içermektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.